News

Cum ține un preot din Cluj slujba în prima duminică după izolare. Metoda aleasă pentru enoriași

17.05.2020 | 09:51
Cum tine un preot din Cluj slujba in prima duminica dupa izolare Metoda aleasa pentru enoriasi
ADVERTISEMENT

Un preot din Florești, județul Cluj, a găsit o metodă inedită prin care să păstreze distanța socială în rândul enoriașilor, în prima duminică în care va susține slujba după două luni în care lăcașele de cult au fost închise din cauza pandemiei de coronavirus.

Metoda prin care un preot din Cluj ține enoriașii la distanță, în timpul slujbei

Preoții și credincioșii din întreaga țară au posibilitatea de a merge la slujbă după mai bine de două luni în care Bisericile au fost închise, însă aceștia trebuie să respecte anumite reguli pentru a preveni îmbolnăvirea cu coronavirus.

ADVERTISEMENT

Preotul de la Biserica „Sfântul Ioan Iacob Hozevitul” din Florești, Cluj, a găsit o metodă inedită prin care să păstreze distanța socială în rândul enoriașilor desenând în curte flori care au între ele un spațiu de 1,5 metri.

„??Hristos a Înviat!?? Iubiți credincioși, a venit vremea mult așteptată să ne bucurăm … pentru că începând de mâine, Duminică, 17 mai, a V- a după Sfintele Paști o să ne putem întâlni la biserică pentru a da Slavă lui Dumnezeu ÎMPREUNĂ!”, se arată în mesajul postat pe pagina de Facebook.

ADVERTISEMENT

Flori desenate pe jos pentru credincioșii care vin la slujbă

Așadar, credincioșii care vor merge de acum înainte la slujbele de la Biserica din Florești vor fi nevoiți să stea departe unul de celălalt, în altarul de vară frumos amenajat. Așadar, fiecare enoriaș își va alege o floare colorată pe care va sta până la finalul slujbei.

„Potrivit îndrumărilor autorităților bisericești vom respecta prevederile legale ale stării de alertă.
Vom sluji afară în altarul de vară, iar dumneavoastră credincioșii noștri, veți purta mască și veți păstra distanța de 1, 50 m unul față de celălalt.

ADVERTISEMENT

În acest semn la intrarea în curtea Bisericii veți fi poftiți la o floricică la alegere”, mai scrie în postarea scrisă de preotul din Cluj pe rețeaua de socializare.

Totodată, credincioșii vor avea la dispoziție substanțe de dezinfectare pe care trebuie să le folosească când vin la slujbă, dar și când pleacă spre casă, la finalul acesteia.

ADVERTISEMENT

Enoriașii vor putea intra și în lăcașul de cult pentru a se închina sau pentru pomelnice, dar nu mai mult de zece persoane. Aceștia vor intra pe partea stângă a Bisericii și vor ieși prin partea dreaptă pentru a nu se intersecta și a păstra distanța socială.

„Important!!! … veți putea intra și în Biserică pe partea stângă maxim zece persoane pentru Închinare, pomelnice, rugăciune și veți ieși pe partea dreaptă! 

Împreună cu fratele meu mai mare, Părintele Dinu Criste … așteptăm cu emoție Sfântă ziua de mâine ca să retrăim … CEA MAI FRUMOASĂ ZI DIN VIAȚA NOASTRĂ???”, se mai arată în mesajul din mediul online. 

Vezi şi VIDEO: Metoda folosita de un preot din Bucuresti pentru dezinfectarea interiorului bisericii si unele pregatiri la exterior pentru spatiul in care vor sta enoriasii

Metoda folosita de un preot din Bucuresti pentru dezinfectarea interiorului bisericii si unele pregatiri la exterior pentru spatiul in care vor sta enoriasii. VIDEO INQUAM / Octav Ganea

Posted by Fanatik News on Sunday, May 17, 2020

ADVERTISEMENT