Dacă vrei să transformi roșiile din supermarket, astfel încât să fie mai gustoase și aromate, află că poți să faci acest lucru. Te vei bucura de un gust bun, precum cel al legumelor culese din grădină proaspete.
Legume și fructe găsim mai oriunde mergem. Fie că vorbim despre alimentara de la colțul blocului, ori marile magazine din țară, există o gamă variată de produse din care putem alege. Multe dintre ele însă au un gust diferit.
Dacă ai mâncat vreodată roșii ori alte legume din grădină, proaspăt culese, sigur ai observat că textura, dar și aroma, sunt cu mult mai diferite față de cele pe care le cumpărăm din marile magazine.
Poți însă să readuci gustul autentic pe masa din bucătărie. Dacă vrei ca roșiile din supermarket să fie mai gustoase, nu trebuie decât să folosești această metodă ingenioasă. Cu siguranță o vei repeta și a doua oară.
Roșiile vor fi mai parfumate, iar dincolo de asta, textura lor va fi modificată. Ce ai de făcut însă? Odată ce ai cumpărat roșiile, taie-le felii sau cuburi mari și așează-le într-o strecurătoare.
Ai grijă să presari peste ele sare grunjoasă și lasă-le așa timp de 15 minute. Ce se întâmplă în acest timp și de ce roșiile din supermarket devin mai gustoase? În cele 15 minute, leguma eliberează o parte din excesul de lichid.
Mai departe, roșiile devin mai ferme și mai aromate. Menționăm faptul că sarea este foarte importantă. Deși ajută roșiile să elibereze sucul, acesta nu va fi distrus complet, iar aroma va fi mai concentrată.
Mai poți amplifica gustul roșiilor și prin alte metode. Spre exemplu, poți să stropești legumele cu oțet sau cu lămâie. Aceste două ingredient cresc aciditatea legumelor și le oferă un gust mult mai intens.
Iar o altă metodă mult mai simplă este să lași roșiile la soare câteva ore. Poate nu știai, dar expunerea la lumina solară ajută la dezvoltarea zaharurilor naturale care se regăsesc în pulpa lor. Iar asta oferă un gust dulceag și o aromă intensă.