News

Cum trebuie să arate Bucureștiul la finalul mandatului pe care l-a câștigat Nicușor Dan! Ce promisiuni a făcut noul edil și ce au spus că fac primarii de sector

30.09.2020 | 14:54
Cum trebuie sa arate Bucurestiul la finalul mandatului pe care la castigat Nicusor Dan Ce promisiuni a facut noul edil si ce au spus ca fac primarii de sector
ADVERTISEMENT

FANATIK îți spune cum trebuie să arate Bucureștiul la finalul mandatului pe care l-a câștigat Nicușor Dan! Am analizat întreaga platformă a candidatului dreptei unite și am scos cele mai importante obiective pe care acesta le-a anunțat în campania electorală.

Mai mult de atât, ne-am aruncat un ochi și peste promisiunile făcute de primarii de sector. Concret, dacă cei 7 oameni care vor conduce Capitala în următorii 4 ani își îndeplinesc spusele, atunci Bucureștiul ar putea să fie cu adevărat un oraș schimbat.

ADVERTISEMENT

Tocmai de aceea, lăsăm aici acest material, unul la care ne vom întoarce cu siguranță după încheierea mandatelor pentru a vedea ce anume s-a întâmplat și ce nu s-a realizat.

Ce promisiuni a făcut Nicușor Dan și cum au spus primarii de sector că vor schimba Bucureștiul

În primul rând trebuie să știți că Nicușor Dan este probabil singurul candidat care a câștigat Primăria Capitalei și care nu a promis că vom avea un hipodrom. Așadar, fără doar și poate, Bucureștiul nu o să aibă un loc al întrecerilor de cai în următorii 4 ani de zile.

ADVERTISEMENT

Sunt însă o mulțime de alte lucruri pentru care Nicușor Dan și primarii de sector au garantat. Concret, la finalul mandatelor, Bucureștiul trebuie să aibă câteva zeci de școli modernizate, zeci de grădinițe construite, dar și pasaje subterane, parcări uriașe și chiar o nouă linie de metrou ușor.

În primul rând, problema poate cea mai mare a orașului ține de trafic. Drept pentru care Nicușor Dan nu a ezitat și a anunțat că are rezolvare. Nu a promis o revoluție în trafic, la fel ca Gabriela Firea, dar a zis că va reduce semnificativ timpul de stat în mașini.

ADVERTISEMENT

Noul primar vrea să ofere un transport public modern, ca să-i convingă pe bucureşteni să-şi lase autoturismele acasă. Mai mult de atât, după ce a analizat circulația tramvaiului 41, Dan vrea să construiască şi un metrou uşor, de suprafaţă, pe liniile de tren nefolosite care înconjoară Bucureştiul.

“Am vorbit despre metroul de suprafaţă care se poate face în 4 ani. Reabilitarea completă a reţelei de tramvai înseamnă viteză mai mare în patru ani, poţi face în patru ani, ai şi bani europeni.

ADVERTISEMENT

Sistem de mari parcări la intrarea în oraş, exista şi bani europeni, putem să o facem în patru ani. Semaforizarea inteligentă, se poate face în 2 ani şi jumătate”, a spus Nicușor Dan în timpul campaniei.

După o îndelungă luptă cu Dan Tudorache, Clotilde Armand a reușit să-și asigure victoria la Sectorul 1. USR-ista a avut în programă închiderea gropilor ilegale, o adevărată problemă în zonă. Conform noului edil cine mai parchează pe trotuar riscă amenzi serioase, mai ales că vor exista mai multe şi parcări de tip “park and ride”.

La Sectorul 2,  Radu Mihaiu vrea să refacă zona Gării Obor. Nu s-a oprit aici și a anunțat și mutarea liniilor în subteran, pentru ca la suprafaţă să facă parc.

În următorii 4 ani, metroul uşor ar urma să lege gara Obor de o nouă gară pe care o va construi de la zero în Pipera. Ceea ce ar însemna, în mod evident, o alternativă la poate cea mai aglomerată linie de metrou la orele dimineții și amiezii când intră sau ies de la serviciu corporatiștii.

Ca să pună toate acestea în practică, Mihaiu a anunțat însă că: “pe la sfârşitul mandatului voi începe, voi termina în al doilea mandat”.

La fel de ambițios este şi primarul Sectorului 3. Reconfirmat în funcţie, Robert Negoiță a anunțat că face din zona Unirii un adevărat Champs Elisee. „Se va circula printr-un pasaj subteran uriaş. Proiectul este pregătit, aşteaptă doar votul Consiliului Local”, a spus acesta.

Un alt primar aflat deja la al doilea mandat, Daniel Băluţă a promis și el că schimbă la față Sectorul 4. Acesta a spus că o să construiască o stație de metrou lângă linia de centură. Planurile sunt însă unele mult mai mari. “Vom reabilita toate blocurile din 4, se vor construi de la zero patru grădiniţe, 2 şcoli şi o bibliotecă”, a mai zis Băluță.

De departe cel mai contestat primar de sector, Cristian Popescu Piedone a promis curățenie într-un Sector 5 greu încercat din punctul acesta de vedere. „Pentru voi m-am înscris în această cursă, pentru copiii voştri şi pentru sectorul acesta care merită să iasă la lumină! Copiii din Sectorul 5 merită să crească frumos şi în siguranţă! Seniorii din Sectorul 5 merită să trăiască decent după o viaţă de muncă!

Voi toţi meritaţi să fiţi trataţi cu respect. Mă apuc de treabă! Meritaţi să trăiţi într-un sector în care părerea voastră contează, în care sunteţi ascultaţi! Lucrurile se vor schimba, dragi prieteni”, a scris Popescu Piedone, pe Facebook.

Curățenie este capitolul pe care a mers și noul primar al Sectorului 6. Ciprian Ciucu trebuie însă să rezolve și problema lipsei locurilor în creșe, grădinițe și chiar școli. “Vreau 12 creşe până la sfârşitul mandatului și mansardarea şcolilor”, a spus Ciucu

 

 

 

 

 

ADVERTISEMENT