News

Cum trebuie să arate un contract vânzare cumpărare auto. Descarcă modelul AICI

09.07.2019 | 11:00
FANATIK îți spune totul despre contractul de vânzare cumpărare al mașinilor. Sursa foto - facebook

FANATIK îți prezintă cum trebuie să arate un contract vanzare cumpărare auto. Astfel, este bine de știut că acesta poate fi făcut și completat de orice persoană, numai că este obligatoriu ca de față să fie atât cumpărătorul, cât și vânzătorul mașinii. Actul se va completa întotdeauna pe calculator sau la mașina de scris. Atenție, contractul nu se va completa niciodata de mână, pentru că acesta poate să fie de foarte multe ori interpretabil.

Cum trebuie să arate un contract vânzare cumpărare auto

Este ok să folosiți o mașină de scris, chiar și în 2019. La xerox-urile din apropierea instituțiilor de taxe și impozite, se folosește adeseori pentru completarea acestui contract, mașina de scris. Trebuie să știti că acest contract de vanzare cumparare auto trebuie realizat în 5 exemplare, toate urmând să fie utilizate în format original. Astfel, cu primul exemplar, vânzătorul va merge să scoată mașina de la Fisc. Acest model va fi retinut de către Directia de Taxe și Impozite de care acesta aparține.

Al doilea contract va fi reținut de vânzător. Acesta trebuie să aibă un model în original, pentru a demonstra, în cazul în care apar și alte situații, că mașina a fost vândută. Celelalte originale, adică restul de 3 vor fi păstrate și folosite de către cumpărător. Primul va fi folosit pentru înregistrarea mașinii la Fisc. Al doilea pentru înmatricularea mașinii respective. Acest model al contractului de va fi reținut de către Poliția sau serviciul de înmatriculări auto.

Cum trebuie să arate un contract vanzare cumpărare auto. Mașini
Contractul trebuie să fie făcut în 5 exemplare. Sursa foto – facebook

Descarcă modelul AICI

Ultimul exemplar, cel de-al cincilea rămâne la dumneavoastră. Acest model nu trebuie înstrăinat și cu cu el veți dovedi că autoturismul se afla în proprietatea dumneavoastră. Vă readucem aminte că prima parte a contractului nu se va completa de către nicio terță persoană. Aceasta este rezervată celor de la Directia de Taxe si Impozite. Partea a doua a contractului se va completa cu datele vînzătorului.

În partea a treia, aceasta reprezentând, de fapt, obiectul contractului, vor fi trecute datele masinii. Obligatoriu este să fie scrise marca, tipul, numarul de identificare, capacitatea cilindrica, seria de motor si anul de fabricatie. Restul datelor din aceasta rubrica pot fi ocolite. Urmeaza ca mai departe sa completati Rubrica(4) cu prețul în cifre și în litere. La Rubrica(5), veți fi nevoit să treceți data cînd se vinde autovehiculul si locul unde are loc tranzacția. In ultima instanță va urma ca acest contract sa fie semnat. CLICK AICI PENTRU A DESCĂRCA MODELUL OFICIAL