Puțini gospodari sunt cei care știu cum trebuie să cultivi leușteanul în grădină ca să se regenereze singur ani de zile. Experții din domeniul agricol vin cu cele mai bune trucuri pentru a te bucura de verdeață o perioadă cât mai lungă.
Leușteanul este o plantă cu multiple beneficii pentru sănătate și care nu lipsește din preparatele culinare. Se folosește la ciorbe și la alte feluri de mâncare delicioase, dar ce trebuie să știi atunci când vrei să-l ai în curte.
Specialiștii spun cum să îl sădești în grădină pentru a crește singur ani la rând. Pentru a avea o tufă de verdeață bogată trebuie să ții cont de câteva ponturi simple. În primul rând, solul se recomandă să fie bine fertilizat.
De asemenea, pământul este bine să fie afânat corect în fiecare primăvară. Cel mai bine ar fi să alegi un sol nisipos și o zonă mai înaltă unde apa nu băltește. Locul ideal pentru a planta leuștean este în semiumbră. În plus, are nevoie de umezeală constantă.
Leușteanul se cultivă din semințe, care se plantează în luna martie sau toamna. În al doilea rând, are nevoie de rărirea parcelei, care se face în anul următor primei semănări. În al treilea rând, pământul de grădină se amestecă cu cel de flori astfel încât leușteanul să prindă.
Pentru a se regenera singur ani la rând este necesar să se evite pământul lutos și cel calcaros. Mai mult decât atât, experții în grădinărit spun că se recomandă un sol care drenează bine apa și care să fie ceva mai tasat.
Leușteanul are nevoie de o protecție atunci când este tânăr, delicat și sensibil. Acest lucru se face cu o folie de plastic care se pune pe plantă înainte de a ajunge la maturitate. Se poate utiliza și un clopot de sticlă.
Acesta se pune direct pentru tufă, în fiecare noapte, până la finalul lunii aprilie. Acest truc este ideal pentru a ajuta planta să se prindă puternic în pământ și să reziste o perioadă cât mai îndelungată, fără să se usuce.