Life

Cum trebuie să folosești aerul condiționat, ca să faci economie la factura de curent. Așa plătești mai puțin

Aparatul de aer condiționat este folosit mereu în timpul verii, dar este unul dintre cei mai mari consumatori din locuință. Ce trebuie să știi dacă vrei să faci economie.
22.07.2022 | 23:33
Cum trebuie sa folosesti aerul conditionat ca sa faci economie la factura de curent Asa platesti mai putin
Cum reduci consumul de energie dacă folosești aparatul de aer condiționat vara. Ce trebuie să știi. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Tu știi cum trebuie să folosești aerul condiționat pe timp de caniculă ca să faci economie la factura de curent? Iată câteva trucuri simple, dar eficiente care te vor ajuta să plătești mai puțin, fără să fii stresat de banii pe care-i scoți din buzunar.

Cum reduci consumul de energie dacă folosești aparatul de aer condiționat vara. Ce trebuie să știi

Aerul condiționat este pornit frecvent de oameni, în special pe timp de caniculă, dar cum facem să reducem consumul de energie și să nu plătim o factură prea mare. Unul dintre ponturi este să ai instalat un termostat.

ADVERTISEMENT

Setează aparatul cu un grad mai mult decât o faci de obicei, iar în felul acesta aerul condiționat va înregistra, în timp, un consum mai mic. Diferențele se văd după o perioadă spun specialiștii, nicidecum imediat.

Tot legat de termostat e bine să știi că acesta se poate programa pentru a funcționa doar în anumite intervale. În plus, acesta poate fi pornit doar până când atinge temperatura dorită, apoi se oprește automat.

ADVERTISEMENT

Închide aerul condiționat dacă nu stai în încăperea în care este poziționat. E foarte important să menții aparatul curat începând de la filtre până la toate celelalte componente. Schimbă filtrele cât mai des cu putință.

Asigură-te că funcționează în parametrii normali. Aerul condiționat trebuie să meargă numai dacă ușile și geamurile locuinței sunt închise, în caz contrar căldura va continua să intre în încăpere și nu va „izola” spațiul.

ADVERTISEMENT

În cazul în care aparatul nu mai merge e bine să mergi la verificări autorizate, care la final îți înmânează și o garanție. Scapă de piesele vechi și pune unele noi pentru a reduce consumul de energie electrică și pentru a face economie.

De asemenea, dacă aerul condiționat este un model vechi nu ezita să cumperi unul nou, cu o clasă energetică mult mai eficientă, iar în felul acesta factura de la curent nu va exploda.

ADVERTISEMENT

Totodată, unitatea de ieșire nu trebuie să stea în bătaia directă a soarelui pentru o perioadă mare de timp. Nu uita să folosești draperii de tip blackout care nu lasă razele soarelui să pătrundă în locuință și să crească temperatura.

ADVERTISEMENT