Life

Cum trebuie să gătești carnea de porc, de fapt, ca să aibă un gust deosebit și să fie fragedă. Secretul bucătarilor de top

Cum trebuie gătită, de fapt, carnea de porc, că să fie delicioasă și fragedă. Secretul bucătarilor pentru un preparat ca la carte.
27.05.2023 | 17:12
Cum trebuie sa gatesti carnea de porc de fapt ca sa aiba un gust deosebit si sa fie frageda Secretul bucatarilor de top
Cum gătești corect carnea de porc dacă vrei să fie fragedă și delicioasă. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Care este secretul bucătarilor dacă vrei să gătești carnea de porc și să-ți iasă fragedă, dar să-și păstreze și gustul. Trebuie să ții cont de trucurile specialiștilor în domeniu și vei avea parte de un preparat gustos.

Cum trebuie să gătești , de fapt, carnea de porc ca să aibă un gust deosebit și să fie fragedă. Trucurile bucătarilor de top

Cel mai consumat tip de carne la români este cea de porc, însă trebuie gătită în mod corect pentru a te bucura e savoarea ei. Bucătarii au dezvăluit câteva trucuri pentru ca aceasta să aibă un gust inedit și să fie fragedă, în același timp.

ADVERTISEMENT

Pentru ca mâncarea să-ți iasă delicioasă, trebuie să știi cum să gătești carnea. Atunci când gătești carnea de porc, indiferent dacă faci o friptură sau o mâncare de porc, trebuie să respecți aceeași regulă.

Rumenirea rapidă, la temperaturi înalte, este primul pas pentru gătirea cărnii de porc. Aceasta trebuie să fie bine rumenită, pe fiecare parte, pentru a prinde o crustă la exterior, dar și pentru a-și păstra toate sucurile în interior.

ADVERTISEMENT

Astfel, carnea va fi mai fragedă, iar tot gustul ei va rămâne în interior. Pentru a rumeni corect carnea de porc, trebuie să folosești untură, ulei de floarea-soarelui sau ulei de rapiță.

În cazul în care urmează să faci friptură, e important să marinezi carnea. Aceasta va fi mult mai fragedă, iar gustul va fi unul pe măsură. Sunt multe rețete de marinade, iar compoziția acestora poate varia.

ADVERTISEMENT

În general, acestea cu în comun o combinație formată dintr-un lichid acid (oțet balsamic, suc de lămâie sau portocale), sare, ulei și apă acidulată, lapte bătut, bere, iaurt sau vin. La acestea se adaugă piper, ardei iute, ceapă și/sau usturoi și ierburi aromatice, notează acasa.ro.

Carnea ar trebui să stea la marinat, în mod ideal, timp de 24 de ore, dar sunt suficiente și două ore. Trebuie să acorzi atenție procesului de marinare a cărnii și să folosești ingredientele potrivite pentru cea de porc.

ADVERTISEMENT

De altfel, marinarea este o foarte importantă dacă vrei ca friptura să fie fragedă. Cu cât carnea este lăsată mai mult la marinat, cu atât rezultatul va fi unul mai bun.

ADVERTISEMENT