Life

Cum trebuie să îngrijești Mâna Maicii Domnului. Trucul care o ajută să înflorească spectaculos

Cum trebuie să îngrijești Mâna Maicii Domnului. Este un truc care o ajută să aibă flori foarte frumose. Iată despre ce e vorba.
09.07.2023 | 10:00
Cum trebuie sa ingrijesti Mana Maicii Domnului Trucul care o ajuta sa infloreasca spectaculos
Cum trebuie să îngrijești Mâna Maicii Domnului. foto Pinterest
ADVERTISEMENT

Cum trebuie să îngrijești Mâna Maicii Domnului. Este o floare specială pe care o poți ajuta să înflorească foarte frumos.

Cum trebuie să îngrijești Mâna Maicii Domnului

Mâna Maicii Domnului este o plantă care nu are nevoie de prea multă îngrijire. Un lucru important pentru aceasta este solul, care trebuie să fie bine drenat.

ADVERTISEMENT

Cel mai bine ar fi ca aceasta să fie pusă la un cu soare sau chiar și cu umbră parțială. Lonicera japonica pe numele ei științific, această plantă are și proprietăți tămăduitoare.

Un lucru important pe care trebuie să-l faci pentru această plantă este că nu trebuie udată prea des. Face bine față secetei, așa că nu va muri dacă uiți să îi mai pui apă.

ADVERTISEMENT

Un truc important pentru ca florile sale să fie frumoase este să se tundă în fiecare an, după ce are loc înflorirea.

Cum trebuie să ai grijă de această plantă

Mâna Maicii Domnului este o floare rezistentă și la ger, nu numai la secetă. Aceasta are nevoie de un loc unde să înceapă cățărarea și poate ajunge chiar și la trei metri lungime.

ADVERTISEMENT

Planta înflorește mult, de prin maipână în august, așa că te poți bucura de florile sale albe-gălbui timp de mai multe luni.

Mâna Maicii Domnului are multe proprietăți de tămăduire. Aceasta este antiinflamatoare și are proprietăți antimicrobiene. Aceasta este recomandă și pentru persoanele cu diabet, pentru că ajută la scăderea nivelului de zahăr din sânge.

ADVERTISEMENT

Nu în ultimul rând, Mâna Maicii Domnului este foarte bună și pentru tratarea cicatricilor. Ceaiul din această plantă poate fi folosit inclusiv pentru a trata simptomele de gripă și răceală.

Legenda numelui acestei plante spune că Maica Domnului căuta un loc unde să se adăpostească de soldații lui Irod. Aceasta a fost ascunsă și protejată de plantă, care se numește acum în popor Mâna Maicii Domnului, dar este cunoscută drept caprifoi.

ADVERTISEMENT
Tags: