News

Cum trebuie să procedezi atunci când îți pierzi câinele sau pisica. Ghid Util

10.07.2019 | 11:07
Cum trebuie sa procedezi atunci cand iti pierzi cainele sau pisica Ghid Util

Sunt multe cazuri în România de stăpâni care își pierd animalele de compania, din diferite motive. Fie animalele au fugit de acasă (se întâmplă des în momentul furtunilor), ori sunt lăsați nesupravegheați sau sunt furați (chiar sunt multe astfel de cazuri, mai ales că un câine de rasă poate ajunge și la 2.000 de euro). Zilnic aproape 500 de animale sunt pierdute la noi în țară, iar numărul este, din păcate, în creștere în creștere.

Dacă te vei confrunta cu astfel de cazuri în viitor. Este bine de știu ce trebuie să faci dacă îți pierzi câinele sau pisica. Iată 10 lucruri pe care să le faci, imediat după ce ai contatat pierderea animalului de compania.

  1. Daca nu-l găsești în primele ore insistă seara, când e liniște si sunetul vocii tale are șanse mari să fie auzite de animăluțul tău. Dimineata de vremee la fel de indicat sa pornesti in cautare strigandu-l. Dimineata si seara sunt (si) „ore de masa” pentru catel. Sa fii atent si la latraturi, pentru ca s-ar putea sa fie cainele tau.
  2. Dacă după prima zi nu-l găsești, postează un anunț gratuit pe www.animalepierdute.ro, scrie toate detaliile în anunț, iar oamenii de acolo se vor ocupa ca anunțul să ajungă la cât mai mulți oameni, prin intermediul Google, Facebook și Instagram. Un anunț postat acolo, poate ajunge chiar și la 200.000 de oameni, ceea ce crește considerabil ca animalul tău să fie găsit.
  3. Lipește anunțuri pe stâlpii și copacii din zona unde a fost pierdut. Astfel, câinele sau pisica ta pot fi găsite chiar și de un trecător prin acea zonă. Titlul trebuie să conține ”Pierdut Câine” ”Pierdut Pisică”, numele animalelor și neapărat o poză foarte clar. Color, nu alb negru!
  4. Mergi la adăposturile de câini conduse de ONJ-uri. Ori la cele de stat, întrucât poate fi găsit de hingheri.
  5. Pune anunțul pe grupurile și paginile de animale pierdute de pe Facebook