Sport

Cum va afecta Mondialul din Qatar sezonul 2022-2023! Calendarul Ligii Campionilor, dat peste cap de turneul final

Campionatul Mondial din Qatar va afecta tot sezonul 2022-2023, inclusiv programul Ligii Campionilor și alte campionate importante.
14.07.2021 | 13:33
Cum va afecta Mondialul din Qatar sezonul 20222023 Calendarul Ligii Campionilor dat peste cap de turneul final
Cum va afecta Mondialul din Qatar sezonul 2022-2023! Calendarul Ligii Campionilor, dat peste cap de turneul final Foto:UEFA.Com
ADVERTISEMENT

Cursa pentru Campionatul Mondial din Qatar a început de mai bine de câteva luni, de când au început meciurile de calificare. Cu mai puțin de 495 de zile rămase până la începerea turneului final, presa internaţională a început să ofere detalii despre cum va arăta sezonul 2022-2023, cel care va fi afectat cel mai mult de turneul final.

Cu impactul provocat din cauza pandemiei de Coronavirus asupra jucătorilor şi cu un program încărcat, perioada premergătoare Campionatului Mondial din Qatar o să fie și mai grea. Aceștia trebuie să dispute un anumit număr de meciuri până la inceperea Mondialului.

ADVERTISEMENT

De ce are Campionatul Mondial din Qatar o influență mare asupra sezonului 2022-2023

Ligile majore încă nu au găsit o soluție pentru sezonul 2022-2023, sezon care va fi suspendat timp de 6 săptămâni pentru evoluția Campionatului Mondial. Totuși un singur lucru este cert, Mondialul va avea loc în perioada 21 noiembrie – 18 decembrie 2022, iar acest program o să afecteze calendarul compețional în perioada care urmează după terminarea turneului final.

Când FIFA a anunțat în 2010 că Mondialul din 2022 va avea loc in Qatar, toată lumea credea că turneul final va avea loc în perioada iunie – iulie cum era și normal. Nu este cazul și în anul 2022, când Campionatul Mondial va avea loc iarna, din cauza temperaturilor mari pe durata verii care pot ajunge și la 41 de grade.

ADVERTISEMENT

Decizia aceasta a pus imediat problemele campionatelor mari și competițiilor importante ca Champions League sau Europa League. Sezonul tradițional care începe în august și se termină în iunie, anul următor, cu un final de stagiune plin de meciuri decisive.

Cum va afecta Qatar 2022 programul cupelor europene

Este clar că din cauza Mondialului, UEFA va trebui să facă reglementări în ceea ce privește prorgamul cupelor europene din sezonul 2022-2023 care vor fi nevoite să ia o pauză de două luni.

ADVERTISEMENT

Fazele eliminatorii pentru accederea în grupele europene vor începe la începutul lui iulie, când de obicei, majoritatea echipelor erau în perioada de pregătire. Ultimele etape din grupele europene vor fi și ele afectate, acestea urmând a fi programte pe 1, 2 şi 3 noiembrie 2022.

  • 7, 8 şi 9 decembrie sunt datele pentru ultima etapă din grupele cupelor europene în sezonul 2021-2022
ADVERTISEMENT

Cum va fi afectat campionatul din Anglia

Cu turneul final având loc în iarna lui 2022, Premier League deja a început să facă schimbări pentru sezonul 2022-2023, când se va disputa Campionatul Mondială. Conducătorii primei ligi engleze vor să înceapă sezonul de anul viitor cu o săptămână mai devreme și să îl termine cu o saptămână mai târziu tocmai pentru a face loc Campionatului Mondial.

Echipele din Premier League vor juca ultimele meciuri înainte de Campionatul Mondial chiar cu o zi înainte de reuniunea loturilor naționale pentru Qatar, pauza pe care jucătorii care evoluează în Anglia o au este una foarte scurtă.

Qatar 2022 poate afecta și naționala Albionului, în cazul în care aceștia se califică pentru turneul final. Naționala Angliei nu are niciun meci programat înainte de începerea Campionatul Mondial din cauza faptului ca Premier League va avea etapă chiar cu 8 zile înainte de a se da startul la turneu final.

Ultimul meci pe care Anglia va avea să-l dispute înainte de începerea Mondialului o să fie cu 2 luni înainte, când aceștia joacă două meciuri din Liga Națiunilor. Campionatul Mondial din Qatar, care începe pe 21 noiembrie, nu-i lasă Angliei decât 8 zile de pregătire, dacă selecţionata lui Gareth Southgate va obţine biletele pentru turneul final.

ADVERTISEMENT