Life

Cum vă afectează schimbarea orei de vară. Ce ați putea resimți în zilele următoare

Cum vă poate modifica purtarea ora de vară. Care sunt simptomele la care oamenii trebuie să fie extrem de atenți perioada asta.
25.03.2023 | 16:15
Cum va afecteaza schimbarea orei de vara Ce ati putea resimti in zilele urmatoare
Cum vă poate modifica purtarea ora de vară. Care sunt simptomele la care oamenii trebuie să fie atenți perioada asta. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Cum vă afectează schimbarea orei de vară care are loc în noaptea de 25 spre 26 martie 2023. Ce aţi putea resimţi în zilele următoare. Ora 03:00 devine ora 04:00, ceea ce înseamnă că duminică va fi cea mai scurtă zi din an.

Cum vă poate modifica purtarea ora de vară. Care sunt simptomele la care oamenii trebuie să fie atenți perioada asta

Ora de vară le poate modifica tuturor purtarea odată ce ceasurile vor fi date înainte cu o oră. Asta înseamnă că vom dormi mai puțin cu o oră, în timp ce ziua va începe să se mărească treptat până la solstițiul de vară din 21 iunie.

ADVERTISEMENT

Schimbarea poate avea un impact major asupra sănătății, de aceea specialiștii ne atrag atenția și ne spun care sunt simptomele la care trebuie să fim atenți perioada aceasta. Un studiu arată că atacurile de cord sunt în creștere.

În plus, aceeași cercetare mai arată că foarte multe persoane ajung la spital cu fibrilație arterială care este un tip de aritmie cardiacă. Tranziția la ora de vară trebuie realizată treptat, mai ales când vine vorba de somnul pierdut.

ADVERTISEMENT

„În perioadele sau zilele imediate după ce se schimbă ora apar niște efecte ale privării de somn, ale lipsei acute de somn în care acea oră este pierdută de cei mai mulți dintre oameni, mai ales de cei care nu încearcă să-și pregătească această schimbare de oră.

Și atunci, bineînțeles, somnolența din timpul zilei poate duce la probleme grave, accidente rutiere, erori la locul de muncă și așa mai departe. În timpul zile am putea să avem un somn scurt de după-amiază.

ADVERTISEMENT

Undeva la 15-20 de minute în primele zile pentru a compensa lipsa acută de somn până ne obișnuim cu nouă diferența de oră”, a explicat medicul Ioan Bulescu pentru postul de televiziune Digi24.

Parlamentul European, despre schimbarea orei de vară

Parlamentul European dezbate de ani de zile trecerea de la ora de iarnă la ora de vară și recomandă renunțarea la această modificare. Statele membre ale Uniunii Europene trebuiau să anunțe până în 2021 dacă vor să aplice în mod permanent ora de vară sau ora de iarnă.

ADVERTISEMENT

Acesta este unul dintre motivele pentru care s-a realizat o evaluare în urma căreia s-au strâns 4,6 milioane de răspunsuri. 84% dintre oameni s-au pronunțat în favoarea renunțării la schimbările orare, în timp ce Comisia a făcut propunerea.

ADVERTISEMENT