Fotbal international

Cum va arăta Campionatul Mondial al Cluburilor din 2021! Real Madrid sau Juventus vor să boicoteze competiţia

15.03.2019 | 22:08
Cum va arata Campionatul Mondial al Cluburilor din 2021 Real Madrid sau Juventus vor sa boicoteze competitia

Campionatul Mondial al Cluburilor nu se va mai disputa în decembrie 2019, aşa cum mulţi se aşteptau. FIFA a decis vineri schimbarea formatului competiţiei, însă decizia luată de forul mondial a fost primită cu o mulţime de critici, în special din partea marilor cluburi europene.

Cum va arăta Campionatul Mondial al Cluburilor din 2021. Câte echipe vor participa

Campionatul Mondial al Cluburilor se va disputa în 2021, între 17 iunie şi 4 iulie, iar la competiţie vor participa 24 de echipe. Prima ediţie se va disputa peste doi ani, urmând ca apoi să fie programată la fiecare patru ani. Opt dintre cele 24 de echipe care vor participa la CM al cluburilor vor proveni din Europa, însă cluburile importante au anunţat că vor boicota competiţia. Formaţiile vor fi împărţite în cate opt grupe cu trei echipe. Cluburile care vor termina pe primul în loc în faza grupelor se vor califica în sferturile de finală.

La Comitetul Executiv al FIFA, Aleksander Ceferin, preşedintele UEFA, a fost singurul care a votat împotriva modificării cerute de Gianni Infantino. În plus, Andrea Agnelli, președintele lui Juventus și al Asociației Europene a Cluburilor, a anunţat boicotul cluburilor europene “Ne opunem modificărilor formatului Campionatului Mondial al Cluburilor. Niciun membru AEC nu va participa la această competiţie”, a declarat italianul.

Cum va arăta Campionatul Mondial al Cluburilor din 2021. Real Madrid a câştigat trofeul în 2018
Cum va arăta Campionatul Mondial al Cluburilor din 2021. Real Madrid a câştigat trofeul în 2018

Ce echipe vor participa la Campionatul Mondial al Cluburilor din 2021

Pe lângă cele opt echipe din Europa, la Campionatul Mondial al Cluburilor din 2021 vor mai participa şase echipe din America de Sud şi câte trei din Africa, Asia şi America de Nord şi una din Oceania. Real Madrid şi Atletico Madrid sunt primele echipe calificate, acestea fiind echipele care au câştigat competiţiile europene în sezonul trecut.

Echipele care vor câştiga Liga Campionilor şi Europa League în sezoanele 2018-19, 2019-20 şi 2020-21 vor fi celelalte formaţii din Europa care vor merge la Campionatul Mondial al Cluburilor. Sponsorul principal al competiţiei va fi SoftBank din Japonia, iar FIFA aşteaptă ca veniturile înregistrate să depăşească un miliard de dolari. Singurul impediment ar putea fi absenţa marilor cluburi europene.