Simona Halep

Cum va arăta clasamentul WTA după turneul de la Roma! Simona Halep se apropie de locul 1 și poate fi lider după Roland Garros

21.09.2020 | 16:53
Cum va arata clasamentul WTA dupa turneul de la Roma Simona Halep se apropie de locul 1 si poate fi lider dupa Roland Garros
ADVERTISEMENT

Simona Halep este pentru prima dată în carieră campioană la Roma. Karolina Pliskova a abandonat în finală, la scorul de 6-0, 2-1 în favoarea româncei.

Este al treilea titlu consecutiv al jucătoarei de pe locul 2 mondial, după cele de la Dubai și de la Praga. Dar este și cel mai prețios dintre cele trei, singurul de categorie Premier 5.

ADVERTISEMENT

Astfel că Simona va primi un cec în valoare de 205.190 de euro, mult peste suma pe care a încasat-o la Praga. Doar 25.000 de dolari. În plus, Simona primește și 900 de puncte WTA.

Iar plusul este cu atât mai important dacă ținem cont că nu erau puncte de apărat pentru Simona. Anul trecut era eliminată în turul 2, de Marketa Vondrousova. În aceste condiții, Simona Halep va ava 7255 de puncte la următoarea actualizarea clasamentului.

ADVERTISEMENT

Simona Halep ia 205.190 de euro și rămâne în cursa pentru locul 1 WTA după Roland Garros

Dacă va reuși să câștige și Roland Garros, Simona Halep va fi liderul clasamentului mondial. Asta pentru că Ashleigh Barty nu își mai poate apăra poziția. A decis să se retragă de la French Open și nu va mai juca în 2020.

2000 de puncte se acordă pentru titlul la Roland Garros, iar Simona are de apărat doar 430 de anul trecut. Ceea ce înseamnă că ar avea un plus de 1570 de puncte dacă va câștiga finala.

ADVERTISEMENT

Astfel că ar ajunge la un total de 8825 de puncte la actualizarea de după Paris. Față de 8717 puncte câte are în prezent Barty. Ea nu pierde puncte datorită noilor reguli impuse de WTA, care le permite jucătoarelor să păstreze punctele din 2019.

Simona Halep pornește ca favorită numărul 1 la Roland Garros 2020, turneu care va lua startul pe 27 septembrie. Inclusiv la cotele de pariuri pornește cu prima șansă, cotă 4,50.

ADVERTISEMENT

Mai multe jucătoare de top au decis să se retragă de la Paris, printre care Ashleigh Barty, deținătoarea trofeului. Și Naomi Osaka, învingătoarea de la US Open, a ales să se retragă.

ADVERTISEMENT