News

Cum va arăta comerțul stradal într-un sector al Bucureștiului. S-a terminat cu florile vândute din găleți până în mijlocul bulevardelor

Schimbări radicale în ceea ce privește comerțul stradal într-un sector al Bucureștiului. Cetățenii nu vor mai întâlni comercianți care vând flori în găleți pe bulevarde. Se modifică și chioșcurile de ziare.
02.08.2022 | 12:02
Cum va arata comertul stradal intrun sector al Bucurestiului Sa terminat cu florile vandute din galeti pana in mijlocul bulevardelor
Cum va arăta comerțul stradal în Sectorul 6. Planul anunțat de edilul Ciprian Ciucu. Sursa foto: colaj Fanatik / Facebook
ADVERTISEMENT

Într-o postare pe contul său de Facebook, edilul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, anunță soluții moderne pentru comerțul stradal din unitatea sa administrativă.

Cum va arăta comerțul stradal în Sectorul 6. Planul anunțat de edilul Ciprian Ciucu

În curând, dacă proiectul primarului va fi implementat, cetățenii din sector nu vor mai întâlni comercianți care să vândă flori la găleți până în mijlocul bulevardelor.

ADVERTISEMENT

Comerțul stradal învechit va fi înlocuit de soluții moderne. Conform postării lui Ciprian Ciucu, noile chioșcuri de flori și de ziare vor avea uși mari, iar clienții pot intra înăuntru.

Aici, oamenii vor găsi spații de depozitare ale produselor, aflate la vedere. Un detaliu important de semnalat și punctat de edil: noile chioșcuri dispun de toalete.

ADVERTISEMENT

De asemenea, ”sunt descurajante pentru grafitti, ce să mai, sunt civilizate! Sunt înguste, nu incurcă circulația pietonală, dar suficient de încăpătoare”, mai notează primarul Sectorului 6.

Ciprian Ciucu anunță 150 de chioșcuri de flori și ziare. Care e valoare investiției

În mesajul său postat pe site-ul de socializare, Ciprian Ciucu promite că noile chioșcuri vor completa perfect spațiul public din oraș.

ADVERTISEMENT

”Producția acestora va fi suportată financiar (recuperată prin închiriere) de către cei care derulează aceste business-uri. Atribuirea se va face transparent, pe baza unui regulament la care lucrăm în acest moment”, mai spune primarul.

În Sectorul 6 ar putea fi ridicate până la 150 de noi chioșcuri (75 pentru comercializare flori și 75 pentru comercializare ziare).

ADVERTISEMENT

”Durata acordului-cadru este de 24 luni, valoarea acestuia este de maximum 11.013.045,00 lei fără TVA pentru un număr de 150 de chioșcuri (75 pentru comercializare flori și 75 pentru comercializare ziare), iar valoarea minimă a acordului cadru este de 5.488.207,50 lei fără TVA, pentru un număr de 75 de chioșcuri (50 pentru comercializare flori și 25 pentru comercializare ziare)”, mai explică edilul Ciucu.

Postării sale din online, primarul i-a atașat și câteva schițe cu modul în care vor arăta aceste chioșcuri de flori și de ziare după implementarea proiectului. Peste 40 de echipe arhitecți au venit cu soluții la noile construcții.

ADVERTISEMENT
Tags: