Fotbal intern

Cum va arăta FCSB, după accidentarea lui Florinel Coman. Miza pe căpitanul Tănase!

26.03.2021 | 23:00
ADVERTISEMENT

Florinel Coman s-a accidentat în timpul partidei România – Macedonia de Nord 3-2, iar FANATIK a aflat că atacantul FCSB-ului va rata restul sezonului. Roș-albaștri vor trebui să își regândească strategia. 

Pentru Toni Petrea, absența lui Coman nu va reprezenta un element cu care să nu fie obișnuit, după ce vârful de 22 de ani a absentat pentru mai bine de două luni, în urma accidentării de la meciul cu Backa Topola, din Europa League.

ADVERTISEMENT

Spre deosebire de acea perioadă, FCSB nu se mai poate baza pe Dennis Man, plecat la Parma. În aceste condiții, liderul va fi nevoit să improvizeze în finalul unui sezon în care nu ia în calcul alt deznodământ decât cucerirea titlului în Liga 1.

Cum va arăta FCSB, după accidentarea lui Florinel Coman.

Anul 2021 pare să fie unul blestemat pentru Florinel Coman, ale cărui probleme nu se mai termină. După ce crezuse că a scăpat de necazurile pricinuite de accidentarea din toamnă, când s-a lovit la meciul cu Backa Topola, atacantul FCSB-ului s-a „rupt” din nou, după doar 10 minute din partida România – Macedonia de Nord, din startul grupei preliminare pentru CM 2022.

ADVERTISEMENT

FANATIK a aflat că atacantul liderului Ligii 1 a efectuat vineri un RMN, iar rezultatul a fost unul groaznic. Florinel Coman a suferit o ruptură musculară și nu va mai putea evolua până la finalul actualului sezon al Ligii 1. În aceste condiții, Toni Petrea și staff-ul său tehnic vor fi nevoiți să regândească strategia pentru finalul sezonului.

Deși nu a avut un sezon plin de realizări, Coman era om de bază în atacul roș-albaștrilor, iar absența sa îi încurcă planurile antrenorului Petrea, nu doar pe cele ale selecționerului Mirel Rădoi. Spre deosebire de cele trei luni din toamnă, când a fost nevoit să joace fără „Mbappe”, tehnicianul nu se poate baza acum nici pe Dennis Man, plecat la Parma.

ADVERTISEMENT
  • 1 gol a marcat Florinel Coman în 19 apariții în Liga 1;
  • 6 pase decisive a oferit atacantul FCSB.

Florin Tănase, din nou număr 9 fals!

De la meciul cu Gaz Metan Mediaș, jucat în data de 23 noiembrie 2020, s-au schimbat destule lucruri în primul 11 al roș-albaștrilor, inclusiv în linia defensivă. Însă la fel ca atunci, și acum Florin Tănase va avea misiunea de a juca rolul de număr 9 fals, odată cu ieșirea din schemă a lui Florinel Coman. Iată cum ar putea arăta primul 11 al lui Toni Petrea, la meciul cu U Craiova:

ADVERTISEMENT

FCSB fără Fl. Coman: Vlad – Ov. Popescu, Cristea, Miron, Radunovic – Olaru, Șut, Oaidă – Moruțan, Tănase, Popescu

În mod normal, intrarea lui Oaidă în primul 11 ar trebui să fie singurul efect la nivelul echipei lui Petrea, după ieșirea lui Florinel Coman din circuit. Așa a arătat echipa roș-albaștrilor la meciul cu CFR Cluj, câștigat cu 3-0 în ultima etapă a Ligii 1: Vlad – Crețu, Cristea, Miron, Ov. Popescu – Moruţan, Şut, Olaru – Oct. Popescu, Tănase, Coman.

În primul 11 și-ar mai putea face loc, în funcție de evoluțiile oamenilor de bază, dar și de apariția unor alte eventuale accidentări, și tinerii Niță, Simion, Istrate sau atacantul Alexandru Buziuc. În afară de Simion, toți cei enumerați pot juca în linia de atac. Cu toate acestea, și Simion poate fi util.

El joacă mijlocaș central și ar putea să îi țină locul lui Darius Olaru, în cazul în care fotbalistul din Mediaș va trebui folosit pe o poziție mai avansată. Olaru poate evolua atât ca aripă dreapta, cât și ca mijlocaș ofensiv. Pare greu de crezut că el va fi mutat pe o altă poziție, având în vedere ce randament a dat în ultima vreme ca mijlocaș central.

  • 18 goluri și 4 pase decisive a reușit Florin Tănase în 24 de meciuri jucate în actuala ediție a Ligii 1.
  • 8 meciuri de campionat a ratat Florinel Coman după accidentarea din meciul cu Backa Topola.

Val de probleme pentru Florinel Coman. Dosar penal și încă o accidentare gravă

Pentru atacantul de la FCSB, accidentarea este doar o altă problemă dintr-un șir de lovituri care par să nu mai ia pauză. După ce a ratat peste două luni din sezonul de toamnă, ca urmare a accidentării suferite în meciul cu Backa Topola, atacantul roș-albaștrilor nu și-a putut reveni la forma de dinainte de accidentare.

El a avut un randament scăzut și nu a reușit să marcheze decât un gol în actualul sezon din Liga 1, având evoluții cu mult sub standardele impuse de celelalte guri de foc din atacul FCSB-ului, Dennis Man și Florin Tănase. Noua accidentare pune pe hold încercările lui Coman de a-și reintra în formă și îi distruge și perspectiva unui eventual transfer în vară.

Această lovitură se adaugă problemelor cu legea pe care le are atacantul. Pe numele lui s-a deschis un dosar penal, după ce a fost prins pe autostradă conducând cu 165 km/oră. Permisul său de Ucraina nu a putut fi găsit de autoritățile române în baza de date, iar fotbalistul ar putea avea de suferit consecințe grave din punct de vedere legal.

În ultimul număr al revistei FANATIK, care a apărut în data de 25 martie, puteți descoperi toate detaliile despre factorii care au cauzat problemele lui Coman, dar și măsurile pe care Gigi Becali le-a luat pentru a-l readuce pe calea cea dreaptă pe fotbalistul pe care speră să îl vândă pe bani grei.

  • 65 de zile a absentat Coman după accidentarea din meciul cu Backa Topola;

  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – U Craiova: 3,70 este cota pentru „peste 3,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT