Sport

Cum va arăta noul stadion al lui Dinamo. Va avea peste 25.000 de locuri, muzeu, restaurant și heliport. Foto

Clubul Dinamo a sărbătorit 75 de ani de la înființare și a prezentat macheta viitorului stadion, care va costa peste 700 de milioane de lei.
17.05.2023 | 10:44
Clubul Dinamo a sărbătorit 75 de ani de la înființare și a prezentat macheta viitorului stadion, care va costa peste 700 de milioane de lei. Sursă foto: Facebook FC Dinamo București
ADVERTISEMENT

Președintele secției de fotbal a CS Dinamo, Dănuț Lupu, a anunțat într-o ediție anterioară a emisiunii FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICInoua arenă din ”Ștefan cel Mare” va fi gata până în 2025.

Dinamo și-a prezentat macheta noului stadion

În cadrul galei organizate la Ateneul Român pentru sărbătorirea a 75 de ani de la înființarea clubului Dinamo, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a prezentat macheta noului stadion și a precizat că acesta nu va fi folosit în exclusivitate pentru fotbal.

ADVERTISEMENT

”În calitate de ministru al Afacerilor Interne am o responsabilitate atât pentru prezent, cât şi pentru viitor. Azi în premieră prezentăm prima proiecţie 3D a viitorului Stadion Dinamo. Performanţa se face cu investiţii, iar construcţia noii arene este una din priorităţile perioadei următoare.

Stadionul va fi noua casă pentru mulţi dintre sportivii noştri, pentru că este vorba despre o arenă multifuncţională cu peste 25.000 de locuri. Arena nu va fi destinată doar fotbalului, ci va deservi toate secţiile clubului, având spaţii destinate pentru box, haltere, judo, scrimă, lupte, atletism şi aşa mai departe.

ADVERTISEMENT

Noul stadion va fi încadrat conform clasificărilor UEFA în categoria 4 Elite, adică la cele mai înalte standarde, ceea ce înseamnă că pot fi jucate şi finale de Champions League şi alte competiţii. Un element unic în România este şi faptul că arena va avea un heliport care va deservi Spitalul de Urgenţă Floreasca”, a declarat Bode, conform digisport.ro.

Când începe demolarea vechii arene

Ministrul a dezvăluit că studiul de fezabilitate este încheiat, că majoritatea avizelor au fost obținute, iar demolarea vechii arene va începe în luna septembrie: ”Pentru acest proiect major în valoare de peste 700 de milioane de lei avem studiul de fezabilitate finalizat şi peste 90% din avize obţinute.

ADVERTISEMENT

Aşadar ne aflăm în linie dreaptă şi ne despart doar câteva luni până în septembrie când estimăm că vor demara lucrările pentru demolarea vechii arene, iar în paralel CNI va derula procedura de licitaţie pentru proiectare şi execuţie”.

Noul stadion Dinamo va avea mai multe facilități, printre care:

  • propria parcare pentru publicul VIP, cu până la 200 locuri
  • spații încăpătoare pentru echipe, cu patru vestiare, două săli de încălzire, spații pentru staff-ul tehnic, oficiali și organizatori
  • o boxă generoasă pentru presă
  • spații pentru publicul VIP, incluzând 12 loje, spațiu de ospitalitate de minimum 400 mp, separeuri și restaurant
  • spații pentru spectatorii cu dizabilități
  • tribunele vor fi integral acoperite, iar locurile vor avea o bună vizibilitate către teren
ADVERTISEMENT

În acest moment, Dinamo joacă partidele de pe teren propriu din Liga 2 Casa Pariurilor pe stadionul Arcul de Triumf, iar meciurile considerate importante și cu afluență de public, cum a fost cel cu CSA Steaua, se dispută pe Arena Națională.

ADVERTISEMENT