Sport

Gaşca nebună din Wimbledon nu se dezminte! Va avea stadion cu numele fanilor

08.07.2019 | 14:32
Gasca nebuna din Wimbledon nu se dezminte Va avea stadion cu numele fanilor
ADVERTISEMENT

Wimbledon este un club vechi din fotbalul englez, care în anii 90 evolua în Premier League şi echipa era poreclită Gaşca nebună pentru noncofirmismul ei. Aici a jucat ani de zile fotbalistul devenit actor, galezul Vinnie Jones, aici a avut curajul primul fotbalist, Justin Fashanu, să-şi declare public orientarea sexuală ca gay, după care avea să se sinucidă.

Cum va arăta noul stadion al lui Wimbledon. Va purta numele fanilor

În 1988 Wimbledon scria momentul maxim de glorie al Găştii nebune, câştigarea Cupei Angliei în finala cu Liverpool. Însă după acel moment a început declinul accentuat şi clubul a ajuns în ligile inferioare, fiind cumpărat de un om de afaceri care i-a schimbat şi destinaţia, numindu-l Milton Keynes Dons. Lucru neacceptat de suporteri, aceştia punând din contribuţiile lor bazele pentru a se constitui AFC Wimbledon, echipă care acum a ajuns până în Liga a 3-a, unde în noul sezon, va avea ca rivală chiar pe Milton Keynes Dons!

ADVERTISEMENT

Wimbledon are planuri mari şi pentru aceasta primul proiect este refacerea vechiului stadion Plough Lane. Care costă o sumă importantă, minim 7 milioane de lire sterline. Oficialii clubului sunt însă încrezători în reuşita proiectului şi speră ca şi echipa să poată face saltul către a doua divizie în scurt timp.

wimbledon stadion. Gaşca nebună câştiga Cupa Angliei în faţa lui Liverpool în 1988

Aceasta este echipa clădită de suporteri

Iar pentru că fanii au fost decisivi pentru ca acest club să urmeze tradiţiile vechiului Wimbledon şi răsplata şefilor clubului e una pe măsură. Vor ca pentru construcţia noului stadion să se vândă acţiuni cu 10 lire sterline bucata şi apoi să pună în practică o altă iniţiativă, nemaintâlnită până acum în fotbal. Vor să dea nume la toate colţurile din stadion, inclusiv la fiecare cabină de toaletă după numele suporterilor.

ADVERTISEMENT

Evident, vorbim aici despre suporterii care vor cumpăra acţiuni şi ale căror nume vor fi stabilite printr-o tragere la sorţi publică. Până şi mesele în picioare unde se bea bere înainte sau după meci vor primi nume de suporteri, orice element ţine de noul stadion va fi botezat după fani. Şi pentru ca tot mai mulţi suporteri să cotizeze denumirea diferitelor puncte din incinta stadionului va dura o săptămână, după care se vor extrage alte nume şi tot aşa.