News

Cum va arăta Pasajul Unirii din Capitală după modernizare. Traseul este închis pe toată durata verii

Autoritățile din Capitală doresc să modernizeze Pasajul Unirii. Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a publicat un video cu felul cum va arăta traseul după terminarea lucrărilor de punere în siguranță.
28.05.2022 | 14:40
Cum va arata Pasajul Unirii din Capitala dupa modernizare Traseul este inchis pe toata durata verii
Cum doresc autoritățile să arate Pasajul Unirii din București, după modernizare. Sursa foto: captură video facebook Daniel Băluță
ADVERTISEMENT

Se pregătește modernizarea Pasajului Unirii, din București. Din 20 iunie vor începe lucrări de punere în siguranță a traseului, drept urmare va fi închis până în toamnă.

Cum va arăta Pasajul Unirii din București după modernizare

Autoritățille locale au pregătită o schiță a lucrărilor. Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a făcut public un video cu felul cum va arăta Pasajul Unirii după reabilitare.

ADVERTISEMENT

”Iată cum va arăta din toamnă Pasajul Unirii după ce Sectorul 4 îl va pune în siguranță! Poze de acum nu vom pune aici pentru că nu sunt un lucru cu care cineva s-ar putea mândri.

Dumneavoastră știți prea bine cum arată, pentru că îl tranzitați aproape zilnic. Privim cu încredere și speranță viitorul!”, a scris Daniel Băluță pe contul personal de facebook.

ADVERTISEMENT

Toate reparațiile se vor finaliza până pe 1 septembrie 2022, promite edilul de sector.

”Pentru a pune în siguranță pasajul rutier, lucrările vor începe în jurul datei de 20 iunie, adică după ce școlile și grădinițile își încheie activitate.

Dorim să încheiem lucrările până în 1 septembrie”, a declarat Daniel Băluță, într-o conferință de presă, subliniind neregulile Pasajului Unirii, care pun în pericol viața multor șoferi.

ADVERTISEMENT

Pasajul Unirii va avea un sistem de ventilație

În premieră, Pasajul Unirii va fi modernizat și cu un sistem de ventilație.

”Vor fi două categorii de lucrări. Cea mai importantă va demara în 12-18 luni, la planşeul Unirii, adică la podul care trece peste albia râului Dâmboviţa, pentru că acolo sunt probleme deosebite în ce priveşte stâlpii de susţinere şi grinzile de beton care le unesc.

Aşadar, urgenţa 0 pe care o avem este de a rezolva aceasta problemă care trenează de foarte mult timp. Apoi, lucrări la pasajul rutier, cel pe care mai mult de 60.000 de bucureşteni îl folosesc zilnic. El va fi reabilitat din 20 iunie, iar lucrările se vor finaliza pe 1 septembrie cel mai târziu.

ADVERTISEMENT

În plus, acest pasaj va avea, în premieră, un sistem de ventilaţie (…). Astăzi nu există un pericol vital pentru oamenii din acea zonă, pentru participanţii la trafic sau pietoni”, a mai spus Daniel Băluță.

ADVERTISEMENT