News

Cum va arăta prima zi de școală în traficul din București. Metrorex anunță reducerea timpilor de așteptare

Companiile de transport din Capitală, Metrorex și STB, se pregătesc să întâmpine prima zi de școală. Ambele vin cu vești bune pentru călători în perspectiva zilei de luni, 5 septembrie.
04.09.2022 | 12:51
Cum va arata prima zi de scoala in traficul din Bucuresti Metrorex anunta reducerea timpilor de asteptare
Metrorex, vești bune pentru prima zi de școală. S-au redus timpii de așteptare la metrou. Sursa foto: Metrorex
ADVERTISEMENT

Peste 2 milioane de elevi revin de luni, 5 septembrie, în bănci, cu ocazia începutului noului an școlar. Dintre aceștia, circa 300 de mii sunt doar în Capitală.

Metrorex, vești bune pentru prima zi de școală. S-au redus timpii de așteptare la metrou

În fiecare an, odată cu revenirea elevilor la unitățile de învățământ, traficul din București devine unul infernal. În stațiile de metrou, tramvai sau autobuz, oamenii așteaptă zeci de minute pentru a urca în mijloacele de transport.

ADVERTISEMENT

În vara acestui an, în perioada vacanței mari a elevilor, călătorii au așteptat în medie 20 de minute în stațiile de metrou.

În perspectiva zilei de luni, Metrorex promite că nu vor mai fi aceiași timpi de așteptare. În același timp, compania nici nu poate preciza o frecvență a trenurilor.

ADVERTISEMENT

Într-un mesaj postat pe Facebook, vineri, Metrorex anunță că ”s-au redus timpii de așteptare la metrou iar intervalele de succedare a trenurilor se micșorează. Circulația trenurilor de metrou se desfășoară astfel:

  • Magistrala 1: 7 –8 minute
  • Magistrala 2: 4 minute
  • Magistrala 3: 7-8 minute
  • Magistrala 4: 7 minute
  • Magistrala 5: 6 minute (12 minute relația Romancierilor – Valea Ialomiței/ Râul Doamnei)
ADVERTISEMENT

Totodată activitățile de curățenie a trenurilor de metrou vor fi reluate gradual de către prestatorul de servicii de mentenanță și salubritate”, anunță compania de transport subteran.

Cum pregătește Societatea de Transport București ziua de luni

De asemenea, Societatea de Transport București (STB) spune că s-a pregătit cu mai multe mijloace de transport pentru această zi care de regulă este una extrem de aglomerată.

ADVERTISEMENT

STB a arătat, într-un comunicat pentru publicația Libertatea, că a luat în calcul aglomerația din prima zi de școală. În consecință, compania va scoate, pe cele 187 de linii, 44 de vehicule în plus. Dintre acestea, 35 sunt autobuze iar restul tramvaie și troleibuze.

Societatea de transport în comun vine cu un anunț extrem de important pentru călători. S-a anunțat schimbarea unor stații.

Astfel, tramvaiele liniei 41 vor opri și în stațiile de tramvai Orșova și Brașov, de pe ambele sensuri de mers, ca urmare a finalizării lucrărilor de modernizare a peroanelor.

Tot de luni, 5 septembrie, staţia de tramvai Parcul Drumul Taberei de pe traseul liniei 41 va fi suspendată, tot pentru lucrări de modernizare a peroanelor. Recomandarea pentru călători este să meargă în stațiile învecinate: Brașov și Drumul Taberei.

ADVERTISEMENT