News

Cum va arăta turismul în Europa după 1 iulie! Se redeschid majoritatea destinațiilor. Unde pot să își facă românii concediul

23.06.2020 | 11:52
Cum va arata turismul in Europa dupa 1 iulie Se redeschid majoritatea destinatiilor Unde pot sa isi faca romanii concediul
ADVERTISEMENT

Turismul a fost grav afectat de pandemia de coronavirus, iar după lunile de izolare în care țările au fost în carantină, din ce în ce mai multe zboruri s-au reluat și din ce în ce mai multe țări și-au redeschis granițele.

Românii pot deja să își programeze vacanțele în țări precum Grecia, Austria, Germania și chiar Italia, însă mai au de așteptat dacă vor să zboare până în Spania, Portugalia sau Marea Britanie.

ADVERTISEMENT

Comitetul Național pentru Situații de Urgență publică în fiecare săptămână lista țărilor în care sunt permise zborurile comerciale, iar acum sunt 22 de țări europene “deschise”, cu cinci mai mult decât săptămâna trecută.

Cum va arăta turismul în Europa după 1 iulie! Se redeschid majoritatea destinațiilor

Ministrul de Interne, Marcel Vela a declarat că pasagerii care pleacă sau vin din aceste destinații pentru care s-a dat “undă verde”, nu trebuie să stea două săptămâni în carantină, nici la destinație și nici la întoarcere.

ADVERTISEMENT

Destinațiile în care s-au deschis zborurile: Austria, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croația, Confederația Elvețiană, Estonia (adăugată în 22 iunie), Finlanda (adăugată în 22 iunie), Franța Metropolitană (adăugată în 22 iunie), Germania (cu exceptia districtului Kreis Gutersloh care este zona galbena), Grecia, Irlanda (adăugată în 22 iunie), Islanda, Italia (adăugată în 22 iunie), Letonia, Liechtenstein, Lituania, Malta, Norvegia, Slovacia, Slovenia și Ungaria.

Care sunt țările care nu se află pe lista “verde”

Astfel, oferta de vacanțe este din ce în ce mai mare pentru turiștii români. Companiile aeriene comerciale reiau zborurile spre destinațiile aflate pe lista “verde” din următoarea zi în care acestea apar pe listă.

ADVERTISEMENT

Atenție, însă. Există încă destul de multe destinații închise pentru turism, iar cei care plănuiesc să meargă în aceste țări trebuie să aștepte actualizarea săptămânală până când statul respectiv va fi pe listă.

Printre destinațiile care nu se află pe lista “verde” se află: Belgia, teritoriile franceze din Oceanul Indian și Marea Caraibilor, Iran, Marea Britanie, Țările de Jos (Olanda), Spania, SUA și Turcia.

ADVERTISEMENT

Cei care vin din aceste destinații, trebuie să stea două săptămâni în izolare. Această actualizare este săptămânală, astfel încât de la data de 1 iulie s-ar putea ca multe dintre aceste state să intre în zona verde.

  • 500.000.000.000 de dolari este pierderea estimată a industriei aviatice în 2020
  • 76% dintre români nu au fost într-o vacanță (statistică Eurostat)

 

 

ADVERTISEMENT