News

Cum va arăta vacanța în viitor? Turiștii vor avea o serie de restricții. Nimic nu va mai fi ca înainte

03.05.2020 | 16:53
Cum va arata vacanta in viitor Turistii vor avea o serie de restrictii Nimic nu va mai fi ca inainte
ADVERTISEMENT

În plină pandemie de coronavirus, turismul se va schimba radical. Cu toate că sună incredibil, plajele ar putea fi împânzite cu geamuri plexiglas poziționate între șezlonguri, ca o primă măsură gândită de autorități.

Condiții incredibile impuse în turism

Guvernele lumii care trăiesc din turism s-au gândit la o serie de măsuri incredibile pe care să le aplice în plină pandemie de coronavirus. Asta, pentru a proteja turiștii, dar și pentru a se asigura că economia nu va muri.

ADVERTISEMENT

Astfel, geamurile plexiglas între șezlonguri ar putea deveni un lucru comun, la fel ca și testarea turiștilor înainte de a pleca în vacanță.

Momentan e prematur să vorbim despre o redeschidere a granițelor, însă acest lucru se va întâmpla în viitor. Așadar, conform BBC, oamenii ar trebui să se aștepte de pe acum la diferite măsuri drastice de protecție.

ADVERTISEMENT

Așadar, cam așa ar putea să arate o vacanță obișnuită în epoca coronavirus, conform specialiștilor:

Măsurile în aeroport

Oamenii vor păstra o distanță de 2 metri și vor fi obligați să se spele pe mâini timp de 20 de secunde înainte de a se urca în avion. în Hong Kong există chiar și un aparat imens care dezinfectează tot corpul în 40 de secunde, incluzând hainele oamenilor.

ADVERTISEMENT

Între timp, mai multe țări testează roboți care distrug virușii cu ultraviolete. „Așa cum eram obișnuiți să trecem prin aparatele de verificat lichidele sau laptopul, așa vom respecta și noile măsuri”, a explicat James Thorton, liderul unei companii de turism.

De asemenea, s-a vorbit despre introducerea aparatelor de luat temperatură, însă acestea ar fi inutile în condițiile în care mulți oameni sunt asimptomatici. Alte companii, precum Emirates, vor să ofere pasagerilor teste rapide care să detecteze infecția cu Covid-19 în 10 minute, potrivit BBC.

ADVERTISEMENT

Măsurile în avion

Cel mai probabil măștile vor fi obligatorii pentru toată lumea, de la însoțitorii de bord la pasageri. Avionul va fi dezinfectant foarte des, aici incluzând centura, scaunul sau tava pe care o primesc pasagerii.

Printre alte măsuri gândite de companiile aeriene ar fi echiparea piloților cu măști, ochelari de protecție și mănuși, dar și eliberarea „scaunului din mijloc” în avioane.

Măsura eliberării „scaunului din mijloc” este controversată și ar putea duce la creșteri semnificative de costuri pentru biletele de avion.

Să lași scaunul din mijloc gol înseamnă că toate companiile vor pierde 30% din numărul disponibil de scaune, așa că poate ne întoarcem la vremurile când un bilet de avion de la Paris la Nice costa 1.200 de euro”, s-a plâns un pilot al companiei Tui.

Cu toate acestea, un număr mic de zboruri ar putea ajunge la „destinația turistică”, încă din această vară.

Măsurile în stațiune

Presupunând că avionul a ajuns la destinație, condițiile din „stațiune” ar putea fi greu de acceptat. „Am văzut desene, iau în serios acest scenariu în Italia”, a dezvăluit Ulf Sonntag, un angajat al Institutului pentru Dezvoltarea Turismului din Europa, referitor la geamurile de plexiglas care vor împânzi plajele Italiei.

Experții iau în considerare inclusiv scenariul în care hotelurile vor fi deschise alternativ, iar camerele nu vor fi închiriate decât într-un număr redus. „Vorbim despre distanțare socială, nu avem cum să deschidem piscinele la hoteluri”, a explicat Sonntag.

Așadar, pe lista „neagră”, pe lângă piscine se adaugă clasicul bufet suedez. Un alt aspect de la care turiștii vor fi nevoiți să își ia gândul.

Îmi imaginez plajele din Grecia cu un număr redus de turiști, oamenii nu vor sta înghesuiți. Nu vom mai vedea prosoapele întinse pe nisip”, a explicat Sonntag.

În aceste condiții, țările se îndreaptă spre vecini și oferă diferite facilități, cum e și cazul Croației care a gândit un program special pentru turiștii din Cehia sau Slovacia care vor să vină în vacanță.

În concluzie, oamenii mai au de așteptat până când se vor întoarce în mult iubitele vacanțe din străinătate. Iar atunci când o vor face, întreaga experiență ar putea fi cel puțin bizară și stresantă.

ADVERTISEMENT