Sport

Cum va arăta viitorul lui Ciprian Tătărușanu la AC Milan. Italienii, descriere amplă a portarului român: „Se caută mereu greșeala lui”. Video

Italienii au descris ultimele evoluții ale lui Ciprian Tătărușanu la AC Milan. Cum va arăta viitorul portarului în vârstă de 36 de ani.
13.01.2023 | 09:26
Cum va arata viitorul lui Ciprian Tatarusanu la AC Milan Italienii descriere ampla a portarului roman Se cauta mereu greseala lui Video
Ultimele evoluții ale lui Ciprian Tătărușanu au fost analizate de jurnaliștii de la Gazzetta dello Sport. Sursă foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Ciprian Tătărușanu este titular la AC Milan, însă evoluțiile portarului român nu le dau siguranță italienilor, după cum descrie situația Gazzetta dello Sport. Fotbalistul român ar urma să o părăsească pe campioana Italiei în vară.

Anunțul Gazzetta dello Sport despre Ciprian Tătărușanu: „Prima problemă de rezolvat la Milan”

Ciprian Tătărușanu a profitat de accidentarea portarului francez Mike Maignan și a fost goalkeeperul titular al celor de la AC Milan în acest sezon. Totuși, prestațiile fostului jucător de la Lyon sau Fiorentina nu le oferă siguranță italienilor, iar în continuare campioana Italiei se confruntă cu probleme la nivelul portarului.

ADVERTISEMENT

Publicația italiană, Gazzetta dello Sport, i-a făcut o amplă descriere lui Ciprian Tătărușanu și a scos în evidență ezitarea portarului român la centrările adversarilor, aspect reproșat și de Fikayo Tomori, fundașul lui Milan.

„Prima problemă de rezolvat la Milan e a numărului 1, adică a portarului. Pulpa lui Maignan e instabilă, la fel ca defensiva rossoneră. Fără el, unica victorie fără gol primit a fost cea de pe 8 octombrie, cu Juventus.

ADVERTISEMENT

Golurile încasate sunt cuantificabile (Tătărușanu are 15 primite în 14 partide din Serie A și Ligă), senzația de precaritate nu, dacă nu vor continua scenele care au devenit virale pe rețelele sociale, cu Tomori care-i reproșează românului unele intervenții nesigure ori vreo ieșire deloc impecabilă”, au scris jurnaliștii de la Gazetta dello Sport.

Ciprian Tătărușanu, comparat de italieni cu Mike Maignan: „La fiecare gol primit, se caută greșeala lui”

AC Milan, cu Ciprian Tătărușanu titular în patru meciuri, s-a calificat în optimile Champions League. Mai mult decât atât, „rossonerii” se află pe locul 3 în campionat și nu au pierdut în cele două meciuri din noul an. Însă, jurnaliștii italieni au notat că fostul portar al naționalei României nu conferă aceeași încredere ca Maignan.

ADVERTISEMENT

„Impresia în meci e că anumite ezitări nu-i sunt tolerate (și Tomori face puțin ca să-și ascundă reacțiile) și dau impresia unei tensiuni în teren. În timp ce lui Maignan i se permitea să iasă spre centrul terenului pentru a da indicații la loviturile libere în favoarea Milanului, lui Tătă i se fac mult mai puține concesii. La fiecare gol primit, se caută greșeala lui, de multe ori în van. 

Nu transmite aceeași încredere ca titularul de drept al postului, dar nici nu i se pot imputa erori răsunătoare. Și pentru asta Milan merge mai departe pe mâna românului. Va fi cu Torino în Cupă și va apăra și-n următoarele etape de campionat”, au notat jurnaliștii de la Gazzetta dello Sport.

ADVERTISEMENT

Ciprian Tătărușanu s-ar putea despărți de AC Milan în vară

AC Milan îi are în lot pe Mike Maignan, Ciprian Tătărușanu, Devis Vasquez și Antonio Mirante. Campioana Italiei se va despărți de doi dintre portari, anunță Sempremilan.

Mai exact, „rossonerii” îl vor folosi titular pe Mike Maignan, care a prins topul celor mai buni portari ai anului 2022, deși a fost accidentat, și îi va folosi pe postul de rezervă pe Devis Vasquez, transferat la începutul anului, dar și Marco Sportiello, care va veni liber de contract de la Atalanta.

„Clubul îl consideră ca pe o investiție de perspectivă, pe termen mediu-lung (n.r. Devis Vasquez). Posibilă dublură de viitor a lui Maignan. Oricum în sezonul 2023-’24 rezerva francezului va fi Sportiello, care va veni liber de contract de la Atalanta”, a scris Gazzetta dello Sport.

ADVERTISEMENT