Sporturi

Cum va colabora Monica Niculescu cu Simona Halep la Fed Cup: ”Standardele ei sunt foarte ridicate”

23.03.2021 | 19:16
Cum va colabora Monica Niculescu cu Simona Halep la Fed Cup Standardele ei sunt foarte ridicate
ADVERTISEMENT

Noul căpitan al echipei de Fed Cup a Românei, Monica Niculescu, a oferit prima reacție după ce a fost numită în această funcție și a explicat cum va colabora cu Simona Halep.

FR Tenis a anunțat că Niculescu îl va înlocui pe Florin Segărceanu, care a decis să renunțe la funcția de căpitan-nejucător pe care a ocupat-o începând cu luna noiembrie 2017.

ADVERTISEMENT

Deși anunțase inițial că nu va evolua pentru România la Fed Cup, Halep s-a răzgândit în această privință și a precizat că va reprezenta țara la prestigiosul turneu.

Simona Halep, sursă de inspirație pentru noul căpitan de Fed Cup, Monica Niculescu

”Să fii căpitanul unei echipe naționale în care evoluează o jucătoare, care a schimbat istoria tenisului, așa cum este Simona, nu este doar o provocare, este o onoare și o mare responsabilitate. Simona este un simbol și o permanentă sursă de inspirație”, a declarat Monica Niculescu cu privire la colaborarea pe care o va avea cu Simona Halep la meciurile de Fed Cup.

ADVERTISEMENT

”Este un om de la care ai de învățat câte ceva în fiecare zi. Standardele ei sunt foarte ridicate, iar tu, lucrând cu ea, trebuie să te ridici tot timpul la nivelul acestor standarde cu care este obișnuită.

Avem o echipă puternică, o avem pe Simona, liderul acestei generații, care putem spune că a scris o pagină din istoria tenisului, avem fete care activează la cel mai înalt nivel și chiar cred că putem învinge orice echipă din lume”, a mai spus Niculescu.

ADVERTISEMENT

Niculescu a primit propunerea când era la Dubai

Noul căpitan al echipei de Fed Cup a României a explicat și cum a primit propunerea: ”Propunerea a venit din partea conducerii Federației Române de Tenis, eu am răspuns întotdeauna prezent la echipa națională și, în general, nu prea stau pe gânduri când vine vorba despre echipa națională, vin cu drag.

Când am primit propunerea, eram la Dubai, eram cu antrenorul meu Călin (n.r. – Călin Ciorbagiu), care m-a încurajat din prima clipă să accept această propunere”.

ADVERTISEMENT

Înainte de a pleca la turneul de la Miami, Simona Halep a avut un mesaj tranșant prin care a anunțat că toate deciziile în cadrul echipei de Fed Cup a României vor fi luate de noul căpitan, Monica Niculescu.

ADVERTISEMENT