News

Cum va fi vremea azi, 17 aprilie? ANM anunță temperaturi mai ridicate. În ce regiuni va ploua

17.04.2021 | 10:24
ADVERTISEMENT

Vremea va continua să fie destul de rece, deși temperaturile vor fi mai ridicate ca ieri. Prognoza pare să-și revină un pic, după ce temperaturile scăzuseră mult la începutul săptămânii.

Maximele pleacă de la 10 grade în depresiuni şi ajung la 16 grade în est şi sud-est. Din păcate, spre seară, în sud-vestul țării încep să apară ploile.

ADVERTISEMENT

Vremea se menţine rece şi în zona Capitalei. Maxima se opreşte la 15 grade, iar pe seară şi la noapte se înnorează. Minima se va situa în jurul valorii de 5 grade, conform știrile Pro Tv. În sudul țării va fi un pic mai cald decât ieri, dar în partea a doua a zile se anunță ploi.

Cum va fi vremea azi, 17 aprilie, în fiecare regiune

În Dobrogea şi cu Bărăgan va fi o zi destul de plăcută, dar cu temperaturi cam modeste, de cel mult 14-15 grade.

ADVERTISEMENT

În Moldova şi în nordul Munteniei, domină atmosfera însorită şi se mai încălzeşte puţin față de ieri. Pe la amiază se ating 15-16 grade, iar peste noapte, se adună norii şi o să plouă.

În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina va fi o zi mult mai plăcută decât cea de ieri, cu soare. Maximele ajung la 14…15 grade. Vreme bună găsim şi în nordul Transilvaniei şi în Maramureş.

ADVERTISEMENT

Vremea, sâmbătă, 17 aprilie

Azi, vremea se va încălzi uşor. În sud-sud-est valorile termice se vor apropia de cele climatologic specifice datei, dar în restul ţării vremea va fi încă mai rece decât normal. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 10 şi 17 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 1 şi 8 grade, mai scăzute în depresiuni, spre -2 grade. Pe parcursul zilei, cerul va fi temporar noros, dar numai izolat vor fi ploi de scurtă durată, iar la munte precipitaţii slabe, mixte. Noaptea, în regiunile sud-vestice înnorările vor fi mai persistente, iar aria ploilor în extindere. Vântul va sufla slab şi moderat. Izolat vor fi condiţii de ceaţă.

În Bucureşti, vremea va fi în general frumoasă, iar valorile termice se vor apropia de cele climatologic specifice perioadei. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 16…17 grade, iar cea minimă de 4…6 grade.

ADVERTISEMENT

Cum va fi vremea duminică? În Capitală vin ploile

Duminică, anunţă ANM, în vestul, sud-vestul şi centrul ţării vremea va fi în general închisă şi rece pentru această dată, cu ploi temporare mai ales în prima parte a intervalului. În zonele montane, în general la altitudini mai mari de 1500 m se vor semnala precipitaţii mixte. În celelalte regiuni, cerul va fi temporar noros şi, numai pe arii restrânse se vor semnala ploi slabe de scurtă durată. Vântul va sufla slab şi moderat, trecător cu unele intensificări pe crestele montane.

Temperaturile maxime se vor încadra între 8 şi 16 grade, cu cele mai scăzute valori în Dealurile de Vest, iar cele minime se vor situa, în general, între 0 şi 7 grade. Izolat, mai ales în cursul nopţii se va semnala ceaţă.

În Bucureşti, cerul va fi temporar noros, iar în prima parte a zilei vor fi posibile ploi slabe. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă, în continuare mai scăzută decât în mod obsişnuit la această dată, va fi de 14…15 grade, iar cea minimă de 4…5 grade. Spre sfârşitul intervalului vor fi condiţii de ceaţă

ADVERTISEMENT
Tags: