News

Cum va fi vremea azi, 18 aprilie? Se anunță temperaturi scăzute pentru această perioadă. Unde va ploua

18.04.2021 | 10:37
Cum va fi vremea azi 18 aprilie Se anunta temperaturi scazute pentru aceasta perioada Unde va ploua
ADVERTISEMENT

ANM a transmis că prognoza meteo pentru duminică, 18 aprilie, iar vremea pare să fie în continuare foarte rece pentru această perioadă. Ziua de astăzi ne aduce înnorări şi ploi în cea mai mare parte a țării.

La munte o să cadă lapoviţă, iar vântul va sufla tare pe creste. Vor exista intensificări trecătoare şi prin sudul şi centrul țării.

ADVERTISEMENT

Maximele termice sunt în scădere față de ziua trecută. Vor fi de la 6 grade în Oltenia, până la 15 grade în zona Moldovei, conform Știrile ProTV.

Cum va fi vremea azi, 18 aprilie, în București și la munte

avertizare anm
Sursa Foto: Hepta.ro

În Capitală, astăzi norii vor fi numeroşi. Temperatura maximă va fi în continuare mai scăzută decât în mod obsişnuit la această dată. Va ploua din când în când şi vântul se va intensifica. Se răceşte şi la amiază se ating cel mult 10 grade Celsius. La noapte înnorările persistă şi minima va ajunge pe la 6 grade.

ADVERTISEMENT

În zonele de munte, urmează o zi închisă şi rece pentru luna Aprilie. Vor fi precipitaţii mixte şi izolat se vor strânge cantităţi de apă de peste 15 l/mp. Vântul va sufla mai tare pe crestele montane, iar temperaturile din staţiuni vor fi comparabile cu cele înregistrate ieri.

Duminică, anunţă ANM, în vestul, sud-vestul şi centrul ţării vremea va fi în general închisă şi rece pentru această dată, cu ploi temporare mai ales în prima parte a intervalului. În zonele montane, în general la altitudini mai mari de 1500 m se vor semnala precipitaţii mixte.

ADVERTISEMENT

Cum va fi vremea în toată țara?

În Dobrogea şi Bărăgan vin norii şi va ploua peste tot. Vântul devine mai insistent, iar temperaturile scad şi la amiază vor fi cel mult 12 grade. Şi în Moldova sudică şi în nordul Munteniei va fi mi frig decât ieri. Vom avea cel mult 12…13 grade, înnorări persistente şi ploi din când în când.

În nordul Moldovei şi în Bucovina, avem tot vreme închisă, cu ploi şi temperaturi scăzute. Pe timpul nopţii, va continua să plouă şi se pot strânge 15 litri de apă pe metru pătrat.

ADVERTISEMENT

În Transilvania, ploile vin în mai multe reprize pe parcursul zilei, iar în zonele de munte vor fi precipitaţii mixte. Vântul va prinde putere la munte la altitudini mari, dar va avea intensificări şi în celelalte zone. Temperaturile scad uşor şi la amiază vor fi cel mult 12 grade în vestul provinciei.

În Oltenia, cerul va fi acoperit de nori, o să plouă temporar şi vântul se înteţeşte. Se mai răcoreşte şi după prânz se ating cel mult 9 grade.

Începem săptămâna viitoare cu ploi

În sud şi în sud-est, luni vin ploi consistente. În restul țării, se vor semnala ploi slabe. La munte vor fi precipitaţii mixte, iar pe creste va ninge viscolit.

Marţi se mai încălzeşte puţin în regiunile sudice, dar încă avem temperaturi sub media din această perioadă. Ploile apar peste tot, iar spre seară vor fi averse, însoţite de descărcări electrice. Vântul se intensifică peste tot, iar pe la munte va fi lapoviţă.

ADVERTISEMENT