News

Cum va fi vremea de Florii și de Paște. ANM, anunț surprinzător pentru români

Cum va fi vremea de Florii și de Paște? ANM a făcut un anunț surprinzător în acest sens, pentru toți românii, care nu mai știu când vine primăvara.
27.03.2023 | 07:49
Cum va fi vremea de Florii si de Paste ANM anunt surprinzator pentru romani
Cum va fi vremea de Florii. Foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Cum va fi vremea de Florii și de Paște? Din păcate, vremea se răcește, deși românii nu mai au răbdare cu iarna și așteaptă cu nerăbdare temperaturile ridicate specifice primăverii. Momentan, specialiștii ANM au prezentat prognoza pentru perioada 27 martie – 24 aprilie 2023, din care reiese că temperaturile vor fi mai scăzute decât cele normale pentru această perioadă a anului.

Cum va fi vremea de Florii și de Paște?

De exemplu, pentru săptămâna 27 martie – 3 aprilie 2023, meteorologii transmit că ”valorile termice vor fi ușor mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile intracarpatice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normal”. De exemplu, dacă în această perioadă a anului temperaturile erau în medie de 4-6 grade, acum vorbim de temperaturi mai scăzute cu 1.5 – 2 grade Celsius, deci o medie de 2-4 grade.

ADVERTISEMENT

Mai mult, sunt anunțate ploi puternice în multe regiuni ale țării. ”Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile intracarpatice, estice, sud-estice, dar mai ales în zona Carpaților Occidentali, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval”, arată specialiștii ANM.

Ulterior, în săptămâna 3-10 aprilie 2023, ANM transmite că ”temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele specifice pentru această perioadă în regiunile intracarpatice, iar în rest valorile termice vor fi în general apropiate de cele normale”. Din nou, vorbim de temperaturi mai scăzute în medie cu 1 grad, față de media obișnuită de 6-10 grade Celsius, specifică pentru această perioadă.

ADVERTISEMENT

Nici acum nu scăpăm de ploi, pentru că meteorologii transmit că ”nivelul de precipitații va fi excedentar în regiunile estice, sud-vestice, dar mai ales în cele sudice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval”.

În perioada sărbătorilor Pascale, în perioada 10-17 aprilie 2023, lucru așteptat de toți românii, specialiștii ANM transmit că temperaturile ”medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României”. Așadar, undeva la o medie de 6-12 grade Celsius în această perioadă. cu mențiunea că și ”regimul pluviometric se va situa în jurul celui normal pentru această perioadă, în toate regiunile”.

ADVERTISEMENT

Spre finele intervalului, în perioada 17-24 aprilie 2023, specialiștii ANM transmit că ”mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, la nivelul întregii țări”. Vorbim de temperaturi în medie de 4-12 grade Celsius, în funcție de zonă. Mai mult, referitor la ploi, specialiștii ANM au transmis că acestea revin, în special în zona montană.

”Cantitățile de precipitații vor avea o tendință excedentară în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zonele montane”, a transmis ANM. Meteorologii transmiteau spre finele lunii martie că România va fi lovită din nou de un val de gel polar, astfel că temperaturile vor fi foarte scăzute pentru această perioadă.

ADVERTISEMENT

”Să ne bucurăm de acest weekend cu temperaturi acceptabile, cu o vreme deosebit de caldă în sud și est, se vor depăși frecvent 20 de grade Celsius la prânz. Vor fi chiar și 25 de grade în Moldova și Muntenia. În schimb, în vest și nord-vest, temperaturile scad față de vineri, vor fi nori și temporar va ploua. Seara vor fi ploi torențiale, cu descărcări electrice, care apoi se vor extinde în restul țării.

Duminică, inițial vor fi ploi slabe în est, după-amiaza și seara vor fi averse, descărcări electrice în Moldova, Dobrogea, Muntenia. În rest, încă vor fi temperaturi peste norme, cu valori între 14 si 21 de grade Celsius. Schimbarea radicală se va întâmpla în prima parte a săptămânii următoare”, a declarat meteorologul Mihai Timu, la Digi24. Asta înseamnă că pe timp de noapte în unele zone din România termometrele vor indica minus 0 grade, în timp ce pe zi mediile vor oscila între 3 și 10 grade Celsius.

ADVERTISEMENT