News

Cum va fi vremea de Florii și de Paște. Directorul ANM: “Ne așteaptă temperaturi peste normal în toată țara”

03.04.2020 | 14:53
Cum va fi vremea de Florii si de Paste Directorul ANM Ne asteapta temperaturi peste normal in toata tara
ADVERTISEMENT

Directorul executiv al ANM, Florinela Georgescu, a explicat, în exclusivitate pentru FANATIK, cum va fi vremea de Florii și de Paște și la ce să ne așteptăm în următoarele patru săptămâni.

Cum va fi vremea de Florii

În perioada 6 – 13 aprilie, ce include și ziua de Florii, valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, în cea mai mare parte a țării, anunță meteorologii.

ADVERTISEMENT

“Luna aprilie are acum semnalul unor temperaturi apropiate de normă sau chiar ușor peste. Pentru săptămâna care prinde și Floriile, semnalul este cu temperaturi peste normal în toată țara, dar mai ales pe partea de est și sud-est (Moldova, Muntenia, Dobrogea).

În cele mai calde zile temperaturile pot depăși 20 de grade”, a declarat Florinela Gorgescu, directorul executiv al ANM, în exclusivitate pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

În plus, prognoza meteo pentru acest interval arată că regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane.

Prognoza meteo de Paște

Meteorologii ne anunță și cum va fi vremea de Paște. Astfel, în intervalul 13 – 20 aprilie, temperatura aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile extracarpatice.

ADVERTISEMENT

“În săptămâna care prinde și Paștele, semnalul este asemănător, cu temperaturi, în medie, peste normalul perioadei, mai ales în zonele de câmpie”, a mai precizat directorul ANM, în exclusivitate pentru FANATIK.

Cu toate acestea, meteorologii spun că nu este exclus să avem parte și de episoade cu temperaturi mai scăzute sau precipitații, chiar dacă șansele ca acestea să apară sunt minime.

ADVERTISEMENT

“Nu este exclus niciodată ca pe termen scurt să avem episoade cu temperaturi mai scăzute. Noi intrăm în perioada de încălzire, probabilitate să avem foarte puține precipitații în perioda aceasta pentru că presiunea atmosferică este în creștere”, a mai preciat Florinela Georgescu.

În perioada 20 – 27 aprilie temperaturile se vor menține destul de ridicate, în cea mai mare parte a României, cu valori ce pot depăși normalul acestei perioade.

Regimul pluviometric estimat pentru această perioadă va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, existând posibilitatea unui excedent local în regiunile estice, dar și a unui ușor deficit în cele nordice.

Vremea de Florii și de Paște, una relativ frumoasă

“În afară de săptămâna aceasta, care urmează și care este cam uscată, celelalte ar exista speranța să fie episoade și cu precipitații. Din 20 până în 27 aprilie există semnale să plouă în aceste zone deficitare”, a mai spus directorul ANM, în exclusivitate pentru FANATIK.

În ultima perioadă de prognoză, cea cuprinsă între 27 aprilie și 4 mai, ne așteaptă temperaturi destul de mari, peste normalul acestei perioade, cu precădere în regiunile estice, sudice și vestice, mai spun meteorologii.

În plus, prognoza meteo arată că precipitațiile vor fi deficitare în regiunile vestice și sudvestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă. După acest interval este posibil să plouă mai mult, spune directorul executiv ANM.

“La noi în țară, cele mai ploioase două luni sunt mai și iunie. Aici ar trebui să adunăm chiar și 70 de litri/metru pătrat, dacă nu și mai mult”, a mai declarat Florinela Georgescu, în exclusivitate pentru FANATIK.

Până atunci, meteorologii ne anunță că vremea de Florii și de Paște va fi una în general frumoasă, cu temperaturi peste media acestei perioade.

ADVERTISEMENT