ADVERTISEMENT
News

Cum va fi vremea de Rusalii 2020 la mare şi la munte. Prognoza meteo pentru 7 şi 8 iunie

Autor: Adrian Baciu | 06.06.2020 | 15:58
Cum va fi vremea de Rusalii 2020 la mare şi la munte. Prognoza meteo pentru 7 şi 8 iunie
Cum va fi vremea de Rusalii 2020 la mare şi la munte. Prognoza meteo pentru 7 şi 8 iunie. Foto: hepta.ro

Cum va fi vremea de Rusalii 2020 la mare şi la munte. Iată o informație pe care vor să o afle toți românii care, pe 7 și 8 iunie, se deplasează în zonele turistice ale țării.

ADVERTISEMENT

Cum va fi vremea de Rusalii 2020 la mare şi la munte. Prognoza meteo pentru 7 şi 8 iunie

Vremea rece de la începutul lunii iunie din țara noastră a devenit o amintire. De două zile, în România sa instalat o masă de aer cald care va mai persista o perioadă bună de timp.

La finalul săptămânii, Administrația Națională de Meteorologie a anunțat cum va fi vremea în minivacanța de Rusalii, intervalul 7 – 8 iunie 2020. Potrivit meteorologilor, va fi cald în majoritatea zonelor țării, însă nu vor lipsi nici ploile.

ADVERTISEMENT

Vremea la mare, de Rusalii 2020

Sâmbătă, vremea va fi în general frumoasă și normală termic. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 22 şi 24 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 15 şi 16 grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări noaptea. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare ziua. Temperatura apei mării va avea valori de 15…18 grade.

Duminică și luni vremea va fi în general frumoasă şi normală termic la malul Mării Negre. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 21 şi 24 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 14 şi 16 grade.

ADVERTISEMENT

Cerul va fi variabil, mai mult senin noaptea. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări izolate. Temperatura apei mării va avea valori de 16…18 grade.

Vreme schimbătoare la munte, dar ușor instabilă

Românii care se deplasează în zonele montane trebuie să știe că în aceste regiuni, în ambele zile de prognoză, după-amiaza și noaptea vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată și local vor fi averse ce vor avea şi caracter torențial, frecvente descărcări electrice şi izolat grindină.

ADVERTISEMENT

Pe spații restrânse, cantitățile de apă vor depăși în timp scurt 15…25 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare la munte, în regiunile sud-estice şi izolat, de scurtã durată, şi în celelalte zone, asociat averselor.

Temperaturile minime vor fi cuprinse între 10 şi 17 grade, iar cele maxime, destul de ridicate, vor avea valori de la 18 la 24 de grade.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!