News

Cum va fi vremea de Sfânta Maria. Anunțul de ultimă oră al ANM

13.08.2019 | 08:37
Cum va fi vremea de Sfanta Maria Anuntul de ultima ora al ANM
Cum va fi vremea joi, în ziua de Sfânta Maria. Vremea se va răcori. Sursa foto: romaniatv.net

Agenția Națională de Meteorologie a anunțat cum va fi vremea în ziua de Sfânta Maria, pe 15 august. Joi este o zi frumoasă, iar instabilitatea atmosferică va fi accentuată în cea mai mare parte  a țării. În câteva zone ale țării sunt așteptate ploi.

Vremea în ziua de Sfânta Maria, 15 august

Meteorologii au anunțat pentru ziua de joi, 15 august vreme frumoasă în cea mai mare parte a țării. În ziua de Sfânta Maria instabilitatea atmosferică va fi accentuată în mai multe zone ale țării. La munte, în zonele de deal, dar și regiunile centrale și nord-estice sunt așteptate averse și descărcări electrice.

De asemenea, în după-amiaza zilei de joi ploile vor pune stăpânire și pe sudul și sud-estul țării. Cantitățile de apă vor fi însemnate și vor exista și condiții de grindină. Așadar, vremea va începe să se răcorească de joi, iar temperaturile maxime se vor încadra în intervalul 27-28 grade Celsius.

Vremea de Sfânta Maria va fi plăcută
Vremea va începe să se răcorească începând de joi. Sunt așteptate averse și descărcări electrice. Sursa foto: stirileprotv.ro

Vremea marți și miercuri. Canicula va persista

Vremea caniculară va continua în regiunile intercarpatice și depresiunile intramontane. Temperaturile maxime se vor situa în intervalul 35-37 de grade Celsius. Spre exemplu, în Timișoara se vor înregistra astăzi 31 de grade, la Arad vor fi 28, iar la Cluj – Napoca se vor înregistra 30 de grade. Vântul va sufla slab până la moderat, iar pe arii restrânse va avea ușoare intensificări. Pe litoral se vor înregistra 28-30 de grade Celsius, iar disconfortul termic va fi accentuat.

Ziua de miercuri va aduce ușoare răcoriri, în special în Maramureș, Crișana și Banat. În restul țării vremea se va menține deosebit de caldă. În zone restrânse din Oltenia și Muntenia canicula va persista, iar temperaturile maxime vor atinge chiar și 35 de grade Celsius. Instabilitatea atmosferică va fi accentuată în regiunile nordice, centrale, vestice, la deal și la munte, unde sunt așteptate averse cu caracter torențial, descărcări electrice și intensificări ale vântului. Cantitățile de apă vor fi însemnate, iar pe suprafețe mici va cădea grindina. În București cerul va fi senin și se vor înregistra 33-34 de grade Celsius.

 

 

Tags: