News

Cum va fi vremea în acest weekend. Meteorologii anunță temperaturi sub zero grade

Meteorologii anunță că România a scăpat momentan de ciclonul care aducea vânturi de 110 km/h, însă temperaturile vor fi sub zero grade.
23.11.2022 | 09:46
Cum va fi vremea in acest weekend Meteorologii anunta temperaturi sub zero grade
Temperaturi scăzute în acest weekend în România. Foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Ciclonul lovise România în ultimele zile, motiv care a dus la intensificarea vânturilor și la ploi abundente în mai multe zone ale țării. Cu toate acestea ciclonul a trecut, iar acum temperaturile vor scădea semnificativ.

Temperaturi sub zero grade în România în weekend

Potrivit meteorologilor ANM citați de Realitatea PLUS, temperaturile, deși scăzute, sunt normale pentru țara noastră pentru această perioadă a anului.

ADVERTISEMENT

Acel ciclon, pe măsură ce s-a apropiat de țara noastră a determinat intensificarea vântului. Am avut chiar rafale de peste 90km/h, ceea ce a generat chiar și un cod portocaliu nowcasting. La altitudini mari am avut și peste 100-110 km/h. Vântul a început să se diminueze dar se intensifică în partea de sud cu rafale de peste 55-60 km/h.

Vremea va fi predominant închisă astăzi și mâine, cu precipitații în marea parte din țară. Urmează că deocamdată la munte să fie mai puține lapovițe și ninsori, mai multe mâine și poimâine. În weekend precipitațiile aproape încetează dar vom vorbi de ceață.

ADVERTISEMENT

Astăzi avem încă valori peste normalul perioadei, în special în zona Dobrogei 16-17 grade. Odată cu apropierea weekendului temperaturile scad, vorbim de temperaturi normale pentru perioada, ușor negative pe perioada nopții”, a transmis Mihai Timu, meteorolog ANM.

Meteorologii anunțaseră că iarna aceasta va fi destul de blândă, într-o prognoză meteo pe termen mediu și lung.

ADVERTISEMENT

”Ne așteptăm la un strat mai mic de zăpadă, în majoritatea țării, excepție făcând sud-vestul țării unde ne așteptăm la valori normale. Ne așteptăm ca temperaturile să fie peste medie la nivelul întregii țării, ușor mai ridicate, ceea ce favorizează formarea de precipitații sub formă lichidă”, explica cercetătorul George Gârbacea.

Deficitul de zăpadă” e indicat și de către meteorologii din Marea Britanie, conform datelor oficiale. Acest lucru nu ar fi tocmai bun pentru agricultură, existând riscul ca lipsa ninsorilor să fie însoțită de ger în anumite zone ale țării.

ADVERTISEMENT

”Pentru culturile aflate în câmp ar fi preferabil ca toamna să înceapă să își intre în drepturi, adică să ne apropiem de iarnă cu temperaturi din ce în ce mai scăzute. Dacă se ating temperaturi negative – 10, -15, ar fi bine să avem un strat superficial de zăpadă”, a punctat Daniel Alexandru, expert în domeniu.

ADVERTISEMENT