News

Cum va fi vremea în acest weekend. Temperaturi neașteptate în aproape toată țara

26.02.2021 | 09:50
Cum va fi vremea in acest weekend Temperaturi neasteptate in aproape toata tara
ADVERTISEMENT

În acest weekend vremea o să se schimbe radical. După câteva zile cu temperaturi neașteptat de mari, o să avem parte de o răcire accentuată la nivelul întregii țări.

Iarna nu se dă bătută și revine în forță în zilele de 27 și 28 februarie. Răcirea va fi resimțită pe toată suprafața României.

ADVERTISEMENT

În ultimele două zile din această iarnă o să avem parte de ninsori la munte și de precipitații mixte în celelalte zone ale țării. Vântul se va face și el simțit.

Cum va fi vremea în acest weekend. Temperaturi neașteptate în aproape toată țara

În ziua de sâmbătă, 27 februarie, vremea se strică în toată țara. Temperaturile vor scădea semnificativ și vor apărea ploi în jumătatea de nord-est a României. În restul zonelor din țară se va semnala o ușoară scădere a gradelor din termometre, dar valorile termice vor fi în continuare peste cele normale acestei perioade. Cerul va fi înnorat temporar, iar ploile vor apărea și ele local.

ADVERTISEMENT

În Carpații Oriențali și în zonele limitrofe ale acestora vor predomina ninsorile. Pe crestele Carpaților Occidentali și în Carpaţii Meridionali se vor semnala precipitații mixte. Se vor cumula cantități de apă însemnate pe arii restrânse, pot apărea și descărcări electrice trecător. Vântul o să bată și el cu putere la munte, rafalele vor atinge până la 70km/h, viscolind ninsoarea.

Și în restul țării vântul o să se facă simțit, dar rafalele vor fi mai slabe, de 45 – 50 km/h. Temperaturile maxime se vor situa între 7 și 17 grade. În Moldova și Transilvania pot fi mai scăzute, în timp ce în Muntenia și Oltenia vor fi ușor mai ridicate. Tempraturile minime se vor încadra între -4 și 5 grade. Va apărea și ceața, dimineața și în zonele joase de relief.

ADVERTISEMENT

Ziua de sâmbătă aduce vreme frumoasă în Capitală, temperaturile vor fi mai scăzute decât joi și vineri, dar se vor situa în continuare peste cele obișnuite în această perioadă. Maximele se vor încadra între 13 și 15 grade, iar temperaturile minine între 1 și 3 grade. Pe timpul zilei, cerul va fi variabil, dar vor exista înnorări spre seară și pe timpul nopții, când există posibilitatea apariției ploilor cu descărcări electrice. Vântul se va face simțit, mai ales în partea a doua a zilei, cu rafale ce pot să atingă 45 -50 km/h, potrivit Adevărul.

Ultima zi a acestei ierni, duminică, 28 februarie, o să aducă vreme în continuă răcire în jumătatea de sud a țării. În celelalte regiuni, temperaturile nu vor avea variații mari. În centru, est, local în nord și izolat în restul regiunilor din țară, cerul va fi înnorat și există posibilitatea apariției precipitațiilor, în special în a doua parte a zile și pe timpul nopții. Ele vor fi sub formă de ninsoare în regiunile montane și mixte în restul teritoriilor.

ADVERTISEMENT

Vântul va avea intensificări la munte și, dimineața, în jumătatea de est a țării. Temperaturile maxime se vor situa între 5 și 13 grade, în timp ce minimele vor fi între -6 și 3 grade.

O răcire accentuală o să fie simțită și în Capitală, vremea fiind în general închisă. Cerul va fi înnorat și se vor semnala ploi slabe. Temperaturile maxime se vor încadra între 9 și 10 grade, iar cele minime între 0 și 2 grade.

ADVERTISEMENT