News

Cum va fi vremea în București. Atenționare de cod portocaliu pentru 19 județe din țară

19 județe intră sub cod portocaliu. ANM a transmis o prognoză specială pentru București.
20.06.2021 | 13:19
Cum va fi vremea in Bucuresti Atentionare de cod portocaliu pentru 19 judete din tara
ADVERTISEMENT

ANM  a transmis o prognoză specială pentru București. În mai multe zone din țară este în vigoare un cod galben de precipitații. De asemenea, sub atenționare cod portocaliu de ploi torențiale intră 19 județe.

Sunt sub avertizare cod portocaliu județele: Suceava, Botoșani, Neamț, Iași, Bacău, Vaslui, Harghita, Covasna, Vrancea, Galați, Prahova, Buzău, Brăila, Tulcea, Ialomița, Călărași, Constanța, și mai multe localități din Mureș și Bistrița-Năsăud.

ADVERTISEMENT

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis duminică dimineaţa avertizări meteo de cod roşu de ploi torenţiale. Vezi AICI ce se întâmplă în judeţele Bacău, Vrancea, Brăila şi Galaţi. Totodată, în Tulcea este o avertizare cod roşu de inundaţii.

Vremea în București. Prognoză meteo specială.

Meteorologii au transmis, duminică, prognoza specială pentru Capitală. Temperaturile maxime se vor situa în jurul valorii de 27 de grade Celsius, dar vor persista ploile.

ADVERTISEMENT

Duminică, cerul va avea înnorări temporar accentuate și vor fi perioade cu averse și descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă, în medie, de 15…25 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări asociate averselor. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 24 de grade, iar cea minimă va fi de 15 – 17 grade, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM),

Cum va fi vremea luni în Capitală

Luni, 21 iunie, cerul va avea înnorări temporare, iar mai ales după-amiaza și seara vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și posibil grindină.

ADVERTISEMENT

În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor fi în medie de 10…15 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări asociate averselor. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 27 de grade.

19 județe se află sub cod portocaliu

Atenționarea cod portocaliu este în vigoare până la ora 2.00, luni. În Moldova, Dobrogea, nordul și estul Munteniei, precum și în estul Transilvaniei vor fi averse abundente, descărcări electrice și izolat vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 40…50 l/mp și pe arii restrânse 60…80 l/mp.

ADVERTISEMENT

Totodată, în județele Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Bistrița-Năsăud, Cluj, Mureș, Alba, Harghita, Hunedoara, Sibiu, Brașov, Caraș-Severin, Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Teleorman, Giurgiu și Mehedinți este în vigoare un cod galben de precipitații.

Până luni, la ora 2.00, în cea mai mare parte a Transilvaniei, în Maramureș, local în Muntenia și în nordul Olteniei, precum și la munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată. Se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp și izolat 40…50 l/mp, transmite ANM.

ADVERTISEMENT