News

Cum va fi vremea în București în acest weekend. Prognoza meteo, între caniculă și furtuni puternice

ANM, prognoză meteo specială pentru weekend. Vremea în București va fi caniculară.
31.07.2021 | 12:28
Cum va fi vremea in Bucuresti in acest weekend Prognoza meteo intre canicula si furtuni puternice
ADVERTISEMENT

Administraţia Naţională de Meteorologie a transmis prognoza pentru weekend-ul 31 iulie – 1 august. Capitala țării continuă să se topească până dumincă, ora 22:00.

Vremea va fi caniculară, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, iar disconfortul termic se va menține deosebit de accentuat.

ADVERTISEMENT

Vremea în București. Ce temperaturi se vor înregistra în weekend

Valorile temperaturii maxime se vor situa în jurul a 38 de grade, iar cele minime vor fi de 20…22 de grade, transmite ANM.

Cerul va fi mai mult senin, dar în seara zilei de sâmbătă (31 iulie), sunt condiții pentru fenomene asociate instabilității atmosferice, respectiv intensificări ale vântului, vijelie și descărcări electrice.

ADVERTISEMENT

Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentele informații meteorologice, în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice.

Vremea la mare, sâmbătă, 31 iulie

În ceea ce privește vremea pe litoral, aceasta va fi una călduroasă, la fel ca în restul țării. Cerul va fi senin, iar șansele de ploaie sunt aproape de zero, astfel că turiștii aflați la mare se vor bucura de o vreme frumoasă.

ADVERTISEMENT

Temperatura maxime vor fi între 28 și 31 ° C, iar minimele vor fi între 23 și 25 ° C.

Apei mării va fi plăcută, iar temperatura ei se va situa undeva între 26 și 28 ° C. Pe parcursul nopții este posibil să fie ceață.

Avertizare de caniculă și cod portocaliu de furtuni

Au fost prelungite codurile de caniculă până pe 1 august. Astfel, 8 județe și București sunt sub cod portocaliu de caniculă până duminică. Meteorologii avertizează că temperaturile maxime vor fi între 38 – 40 de grade.

ADVERTISEMENT

În județele Dolj, Olt, Mehedinți, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ilfov, București și Caraș Severin căldura va fi greu de suportat.

Disconfortul termic este extrem de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități.

ADVERTISEMENT
Tags: