News

Cum va fi vremea în București. Prognoza specială pentru Capitală. Se anunță grindină!

01.06.2019 | 12:45
Cum va fi vremea in Bucuresti Prognoza speciala pentru Capitala Se anunta grindina

Administrația Națională de Meteorologie a dat publicității prognoza meteo  pentru următoarele zile, iar veștile nu se anunță tocmai bune, pentru locuitorii Capitalei. Ploile torențiale continuă pănâ în cursul zilei de sâmbătă, iar temperaturile maxime vor varia între 24 și 28 grade Celsius.

Vremea capricioasă continuă să dea bătăi de cap în București

Weekend-ul acesta ne aduce ploi cu caracter torențial și descărcări electrice în Capitală, în timp ce volumul precipitațiilor acumulate va varia între 3 și 7 litri pe metru pătrat, izolat putând atinge chiar și pragul de 10 litri pe metru pătrat.

Duminică, fenomenele extreme vor crește în intensitate, pe fondul intensificărilor vântului. Totodată, pe alocuri ar putea apărea și căderi de grindină. Temperatura maximă va atinge valoarea de 28 grade Celsius, în vreme ce minimele se vor ditua între 15 și 17 grade. Ploile abundente vor continua și în cursul zilei de luni, însoțite de vânt relativ puternic și intensificări electrice, iar temperaturile vor fi ceva mai reduse.

Un nou ciclon pune stăpânire pe România
Un nou ciclon pune stăpânire pe România

România este traversată de un nou ciclon. Sunt așteptate fenomene extreme

Specialiștii avertizează că un ciclon va traversa România, provocând fenomene  meteo periculoase. Chiar dacă am intrat oficial în vara calendaristică, vremea continuă să fie capricioasă. România este traversată de un nucleu ciclonic ce se rotește asemenea unei turbine. Vom avea parte de ploi cu caracter torențial, însoțite de vijelii, descărcări electrice și, pe alocuri, căderi de grindină.

„Ne aşteptăm la ploi în toate regiunile ţării. Ne aflăm sub influenţa unui nucleu ciclonic ale cărui sisteme frontale vor traversa teritoriul ţării. Mai multe sisteme frontale vor determina ploi în toate zonele joase pt că la munte vor fi precipitaţii mixte. Aceste ploi vor fi sub formă de averse şi vor determina cantităţi mai însemnate de apă ce vor depăşi în intervale de 24 de ore 40-50 l/m pătrat” , a declarat Alina Șerban, din partea Administrației Naționale de Meteorologie. Fenomenele extreme vor continua până la jumătatea săpămânii viitoare.