News

Cum va fi vremea în iarna 2021 – 2022. Vești bune pentru iubitorii de zăpadă

Meteorologii europeni au anunțat cum va fi vremea în iarna lui 2021 - 2022. Aceștia vin cu vești bune pentru iubitorii de zăpadă din țara noastră.
21.10.2021 | 17:20
Cum va fi vremea in iarna 2021  2022 Vesti bune pentru iubitorii de zapada
Cum va fi vremea în iarna 2021 - 2022. Vești bune pentru iubitorii de zăpadă. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Peste exact 21 luni, Europa intră oficial, din punct de vedere astronomic, în sezonul de iarnă 2021 – 2022. Ca în fiecare an, specialiștii de la AccuWeather au emis prognoza pentru sezonul rece care urmează.

La nivel continental, iarna aceasta se anunță una cu diferențe majore între zonele cu climă mai blândă și cele în care iernile pot se aibă și abateri negative serioase, asociate de precipitații importante.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește zona României, meteorologii estimează o vreme caracteristică zonei de Est a Europei, cu precipitații sub toate formele și cu pătrunderi ale aerului extrem de rece.

Prognoza pentru iarna sezonului 2021 – 2022. Cum va fi vremea în zona României

Potrivit sursei citate, la nivelul Europei sunt așteptate perioade cu furtuni și vânt în vestul şi sud-vestul continentului, secetă în centru, inundații în sud și vreme severă de iarnă în est.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește vremea din zona estică a continentului, adică și regiunea României, specialiștii apreciază că aerul rece va domina, în special în lunile ianuarie – februarie.

Conform unei hărți AccuWeather, zonele predispuse la temperaturi foarte scăzute şi ninsori puternice sunt Maramureș, Crișana, Moldova şi Transilvania.

ADVERTISEMENT
Prognoza pentru iarna sezonului 2021 – 2022. Cum va fi vremea în zona României. Sursa foto: accuweather.com

Meteorologii mai prognozează, pentru această parte de est a Europei, perioade de frig, care ar duce la facturi mai ridicate la căldură.

Spre deosebire de zonele influențate de Marea Mediterană care se estimează că vor rămâne aproape, sau chiar cu câteva grade peste normal, specialiștii AccuWeather spun că regiuni extinse din Europa de Est vor avea de a face cu un transport important de aer rece în această iarnă.

ADVERTISEMENT

”Dacă o masă de aer rece va fi adusă de vortexul polar, perioada cu ger se va stabiliza peste părți importante din Europa de Est”, a spus Tyler Roys, meteorolog AccuWeather.

Vești bune pentru iubitorii de zăpadă din România

Meteorologii europeni vin cu vești bune pentru iubitorii de zăpadă din România. Temporar, vom avea ninsori în mai multe regiuni din nord, centru și est.

În ceea ce privește zona de munte, aici sezonul de schi va fi unul foarte bun.

”În Munții Carpați, care se întind de la centrul continentului și până în est, sunt prognozate condiții bune de schi în toată această iarnă”, mai scrie sursa citată.

ADVERTISEMENT