News

Cum va fi vremea în iulie. Temperaturi de foc în toată România

A doua lună de vară va începe cu temperaturi chiar mai mari decât cele înregistrate în iunie. Specaliștii anunță vreme caniculară în iulie.
29.06.2024 | 09:41
Cum va fi vremea in iulie Temperaturi de foc in toata Romania
Specialiștii avertizează că în luna iulie vom avea din nou parte de temperaturi extreme / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

România se va confrunta cu temperaturi de foc în debutul lunii iulie, atunci când vremea va fi caniculară, după cum anunță specialiștii.

Vremea în iulie: temperaturi de peste 35 de grade Celsius

Vremea în iulie va fi una mai caldă decât în mod obișnuit, cel puțin în prima parte. Specialiștii vorbesc despre o creștere a temperaturilor încă de la finalul lunii iunie, care va însemna o prelugire stării de caniculă, cu peste 35 de grade.

ADVERTISEMENT

Directorul ANM, Elena Mateescu, spune că un nou val de caniculă va afecta cea mai mare parte a țării, iar cei care sperau că vor avea parte de câteva zile mai răcoroase, vor trebui să mai aștepte.

„Va fi la sfârșit de iunie o vreme mai caldă decât în mod obișnuit, mâine vor fi deja valori de până la 35 de grade Celsius, iată că ne apropiem din nou în Câmpia Română de pragul unei zile de caniculă, pentru ca ziua de 30 iunie, ultima zi din prima lună de vară din acest an, să vorbim din nou de val de căldură în extindere. (…)

ADVERTISEMENT

Prima zi din luna lui Cuptor va fi, de asemenea, caracterizată de valori de temperaturi în creștere, valul de căldură va persista în majoritatea regiunilor. Este posibil să consemnăm deja 38 de grade în Câmpia Română, în partea de Sud a țării”, a declarat Elena Mateescu pentru România TV.

Șefa ANM spune că, potrivit estimărilor, se așteaptă ca fiecare săptămână din luna iulie să înregistreze temperaturi ”peste ceea ce este normal în această perioadă”, în țara noastră. De asemenea, nopțile vor fi tropicale, cel puțin în prima perioadă a lunii iulie.

ADVERTISEMENT

Fenomene extreme în Europa din cauza valului de căldură

Vremea în iulie va fi una cu recorduri de temperatură, arată și meteorologii de la Accuweather. Aceștia anunță pentru prima zi a lunii că temperaturile pot ajunge la 39 de grade, în Capitală, cu minime de 22 de grade.

Către finalul săptămânii, temperaturile vor scădea ușor, până la 34 de grade. Până spre sfârșitul lunii iulie, vremea va rămâne caniculară, cu puține zile în care mercurul termometrelor va coborî sub 30 de grade Celsius.

ADVERTISEMENT

Căldura extremă face ravagii și în Europa. Grecia se află sub avertizare din cauza riscului crescut de producere a incendiilor, având în vedere temperaturile înalte înregistrate în această perioadă.

Sunt probleme și în Polonia, acolo unde sunt așteptate furtuni puternice. Primele situații dificile au apărut în sudul țării, acolo unde viiturile au luat tot ce au întâlnit în cale.

În Franța, autoritățile au intrat în alertă din cauza posibilității producerii incendiilor de pădure. Un număr de optzeci de pompieri români vor participa, în cursul lunii iulie, la un program de pre-poziționare a forțelor specializate în stins incendii de pădure. Programul este finanțat de UE.

ADVERTISEMENT
Tags:
Soția lui Lionel Messi, criticată după imaginile apărute: „Scene grele când apare ghemuită...
Soția lui Lionel Messi, criticată după imaginile apărute: „Scene grele când apare ghemuită pentru străini pe internet”
Ianis Hagi, nunta anului: cât îl costă pe tricolor marele eveniment. A vândut...
Ianis Hagi, nunta anului: cât îl costă pe tricolor marele eveniment. A vândut drepturile de televizare
BREAKING NEWS| A fost chemat SMURD-ul la la biserica unde se cunună Ianis...
BREAKING NEWS| A fost chemat SMURD-ul la la biserica unde se cunună Ianis Hagi! Un bărbat a căzut din picioare din cauza căldurii!
Reacţia lui Wiz Khalifa după ce a fost săltat de jandarmi la festivalul 
Reacţia lui Wiz Khalifa după ce a fost săltat de jandarmi la festivalul "Beach, Please!"
Imagini emoționante cu bunicii lui Ianis Hagi, înainte de cununia religioasă! Părinții Marilenei...
Imagini emoționante cu bunicii lui Ianis Hagi, înainte de cununia religioasă! Părinții Marilenei Hagi, prezenți la biserică
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
PRIMELE IMAGINI cu ATACATORUL LUI TRUMP! RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE
PRIMELE IMAGINI cu ATACATORUL LUI TRUMP! RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE
Primele imagini de la nunta lui Ianis Hagi! Cum arată Elena Tănase în...
Primele imagini de la nunta lui Ianis Hagi! Cum arată Elena Tănase în rochie de mireasă și ce tradiții se țin în acest moment la Constanța | VIDEO
Schimbări radicale la CFR. Românii scapă de coșmar
Schimbări radicale la CFR. Românii scapă de coșmar
Cum s-a îmbrăcat soacra lui Ianis Hagi la nuntă. Invitații au întors capul...
Cum s-a îmbrăcat soacra lui Ianis Hagi la nuntă. Invitații au întors capul după ea / GALERIE FOTO
Întrebările lui CTP, după tentativa de asasinare a lui Trump: „Va fi o...
Întrebările lui CTP, după tentativa de asasinare a lui Trump: „Va fi o justificare pentru ce va face cu democrația dacă ajunge președinte?”
Test de inteligență pentru oamenii cu o minte sclipitoare. Mută un băț de...
Test de inteligență pentru oamenii cu o minte sclipitoare. Mută un băț de chibrit pentru a rezolva ecuația