News

Cum va fi vremea în Noaptea de Înviere 2022. ANM a actualizat prognoza meteo pentru Paşte

ANM a actualizat prognoza pentru Noaptea de Înviere 2022, iar meteorologii aduc vești bune cu privire la vremea pentru Paște și perioada imediat următoare.
23.04.2022 | 12:28
Cum va fi vremea in Noaptea de Inviere 2022 ANM a actualizat prognoza meteo pentru Paste
Prognoza meteo anunță vreme frumoasă de Paște / Foto: Fanatik
ADVERTISEMENT

Meteorologii aduc vești bune cu privire la Noaptea de Înviere din acest an, prognoza meteo actualizată arătând că, de Paște, în majoritatea zonelor țării va fi vreme frumoasă, iar precipitațiile vor mai cădea doar izolat.

Cum va fi vremea în Noaptea de Înviere 2022

Conform meteorologului ANM, Mihai Huștiu, citat de Europa Fm, vremea se anunță a fi una cât se poate de bună, în majoritatea zonelor țării, de Paște. Și, chiar dacă în cursul zilei de astăzi, 23 aprilie, vor mai exista momente în care vremea își va face de cap, Noaptea de Înviere va fi una cât se poate de liniștită din punct de vedere meteo.

ADVERTISEMENT

”Sâmbătă vremea se anunță în general instabilă, mai ales pe parcursul zilei, când sunt așteptate înnorări accentuate, averse, descărcări electrice în centrul și nord-estul țării. Maximele termice pentru ziua de sâmbătă vor fi fi cuprinse în general între 14 și 23 de grade”, explică meteorologul citat.

Conform ANM, de Paște însă vremea se va ameliora, iar prognoza meteo indică căldură și dispariția ploilor. „În Noaptea de Înviere, vremea se ameliorează sub aspectul precipitațiilor, doar izolat vor mai fi condiții de ploaie prin Transilvania și prin Moldova.

ADVERTISEMENT

Vor fi temperaturi minime cuprinse între 4 și 11 grade. Pentru duminică însă sunt vești bune, o vreme în general frumoasă și caldă, în mare parte din țară temperaturile trec de 20 de grade, urmând ca ziua de luni în fie în continuare caldă”, a mai spus meteorologul Mihai Huștiu pentru sursa citată.

În București, vreme frumoasă pentru Noaptea de Înviere

Conform prognozelor meteorologice actualizate de ANM, în București, în Noaptea de Înviere, va fi vreme frumoasă și caldă, fără să fie anunțate precipitații, minimul fiind în jurul a 10 grade Celsius. De asemenea, în prima și a doua zi de Paște vor fi temperaturi de peste 20 de grade, iar ploile nu vor apărea chiar dacă, pe alocuri, vor mai fi înnorări.

ADVERTISEMENT

Vremea se va menține bună și în următoarele zile, iar spre finalul săptămânii care urmează, temperaturile vor crește și vor ajunge până în jurul a 27 de grade Celsius, temperaturi ca de vară.

În restul țării, conform ANM, în următoarea perioadă este așteptată vreme caldă, mai ales în zona de Vest, de Sud și de Sud-Est a României. Spre sfârșitul săptămânii, nu este exclus ca în Dobrogea să se ajungă chiar și la 27 de grade Celsius.

ADVERTISEMENT

Nu la fel de bine stau însă prognozele pentru zona muntoasă. La Brașov, în Noaptea de Înviere sunt așteptat temperaturi în jurul a 2 grade Celsius, iar în prima și a doua zi de Paște sunt așteptate ploi și temperaturi relativ scăzute, până la 14 grade.

Pe Litoral însă, în Noaptea de Înviere, va fi vreme relativ caldă, în jurul a 8 grade Celsius, iar vântul va bătea slab până la moderat, urmând ca în prima zi de Paște să fie relativ cald.

ADVERTISEMENT