News

Cum va fi vremea în prima şi a doua zi de Paşte. Unde sunt aşteptate vijelii şi ninsori

18.04.2020 | 09:35
Cum va fi vremea in prima si a doua zi de Paste Unde sunt asteptate vijelii si ninsori
ADVERTISEMENT

Administrația Națională de Meteorologie a transmis prognoza meteo pentru zilele de Paște, iar veștile nu sunt printre cele mai bune, întrucât se anunță o scădere bruscă a valorilor termice. Asta deși sâmbătă avem parte de vreme caldă în cea mai mare parte a țării, cu maxime care pot ajunge chiar și până la 27 de grade Celsius în regiunile de sud și sud-est.

În prima zi de Paște vom avea parte de ploi și temperaturi scăzute

Concret, potrivit specialiștilor, în cursul zilei de duminică, 19 aprilie, cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în prima parte a intervalului în jumătatea nordică a teritoriului, iar seara şi noaptea cu precădere în sud şi sud-est, unde local vom avea parte de precipitații și descărcări electrice, iar izolat se vor înregistra cantităţi de apă mai însemnate. Totodată, vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare la munte și de scurtă durată în timpul ploilor, posibil cu aspect de vijelie.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește temperaturile maxime, acestea vor fi mult mai coborâte comparativ cu ziua anterioară în majoritatea regiunilor ţării. Trebuie să ne așteptăm la valori cuprinse între 12 şi 24 de grade, în timp ce minimele se vor situa în general între 0 şi 12 grade Celsius.

Și în Capitală sunt prognozate temperaturi scăzute, însă acestea vor continua să se situeze peste cele specifice perioadei în care ne aflăm. De asemenea, cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate spre seară şi în cursul nopţii, când probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică (averse şi descărcări electrice) va fi ridicată. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în timpul ploilor. Temperatura maximă va fi de 21-22 de grade, în timp ce minimele se vor situa între 9 și 10 grade Celsius.

ADVERTISEMENT

În a doua zi de Paște ne așteaptă vreme ceva mai rece decât de obicei

Luni, pe 20 aprilie, va fi şi mai frig decât în prima zi de Paște, meteorologii avertizând că trebuie să ne așteptăm la vreme neobișnuit de rece pentru această perioadă a anului. Cerul va fi variabil în regiunile nord-vestice, dar va avea înnorări în rest, unde pe arii restrânse se vor semnala precipitaţii, predominant sub formă de ploaie.

La munte sunt prognozate ninsori, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare în nord-est şi est, precum şi pe crestele montane. De asemenea, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 10 şi 20 de grade, iar cele minime între 5 și 6 grade. Spre dimineaţă, izolat pot apărea condiții de brumă.

ADVERTISEMENT

În Bucureşti ne așteaptă vreme mai rece decât în mod normal, iar cerul va avea înnorări, cu o probabilitate mare ca trecător să plouă slab. Vântul va sufla slab şi moderat, în timp ce temperatura maximă va fi cuprinsă între 15 și 16 grade, iar cea minimă se va situa între 3 și 5 grade Celsius, cu scăderi mai accentuate în zona preorăşenească. Procesul de răcire a vremii va continua și în următoarele zile, când probabilitatea de apariţie a ploilor se anunță din ce în ce mai ridicată.

Până atunci, însă, ziua de sâmbătă ne aduce vreme frumoasă și deosebit de caldă în majoritatea regiunilor țării, iar cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în nordul, centrul şi estul ţării precum şi în zonele montane şi submontane, unde cu o probabilitate mai mare în prima parte a intervalului pe suprafeţe restrânse va ploua.

ADVERTISEMENT

Ploile vor avea şi caracter de aversă şi posibil vor fi însoţite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări ziua la munte şi pe arii restrânse în sud-est, iar de scurtă durată şi asociate ploilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 14 şi 27 de grade, cu cele mai ridicate valori în Oltenia, iar cele minime între 0 şi 13 grade Celsius.

ADVERTISEMENT