ADVERTISEMENT
News

Cum va fi vremea în prima şi a doua zi de Paşte. Unde sunt aşteptate vijelii şi ninsori

Autor: Bogdan Solomon | 18.04.2020 | 09:35
Cum va fi vremea în prima şi a doua zi de Paşte. Unde sunt aşteptate vijelii şi ninsori
În zilele de Paște ne așteaptă vreme neobișnuit de rece pentru această perioadă a anului. Sursa foto: hepta.ro

Administrația Națională de Meteorologie a transmis prognoza meteo pentru zilele de Paște, iar veștile nu sunt printre cele mai bune, întrucât se anunță o scădere bruscă a valorilor termice. Asta deși sâmbătă avem parte de vreme caldă în cea mai mare parte a țării, cu maxime care pot ajunge chiar și până la 27 de grade Celsius în regiunile de sud și sud-est.

ADVERTISEMENT

În prima zi de Paște vom avea parte de ploi și temperaturi scăzute

Concret, potrivit specialiștilor, în cursul zilei de duminică, 19 aprilie, cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în prima parte a intervalului în jumătatea nordică a teritoriului, iar seara şi noaptea cu precădere în sud şi sud-est, unde local vom avea parte de precipitații și descărcări electrice, iar izolat se vor înregistra cantităţi de apă mai însemnate. Totodată, vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare la munte și de scurtă durată în timpul ploilor, posibil cu aspect de vijelie.

În ceea ce privește temperaturile maxime, acestea vor fi mult mai coborâte comparativ cu ziua anterioară în majoritatea regiunilor ţării. Trebuie să ne așteptăm la valori cuprinse între 12 şi 24 de grade, în timp ce minimele se vor situa în general între 0 şi 12 grade Celsius.

ADVERTISEMENT

Și în Capitală sunt prognozate temperaturi scăzute, însă acestea vor continua să se situeze peste cele specifice perioadei în care ne aflăm. De asemenea, cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate spre seară şi în cursul nopţii, când probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică (averse şi descărcări electrice) va fi ridicată. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în timpul ploilor. Temperatura maximă va fi de 21-22 de grade, în timp ce minimele se vor situa între 9 și 10 grade Celsius.

În a doua zi de Paște ne așteaptă vreme ceva mai rece decât de obicei

Luni, pe 20 aprilie, va fi şi mai frig decât în prima zi de Paște, meteorologii avertizând că trebuie să ne așteptăm la vreme neobișnuit de rece pentru această perioadă a anului. Cerul va fi variabil în regiunile nord-vestice, dar va avea înnorări în rest, unde pe arii restrânse se vor semnala precipitaţii, predominant sub formă de ploaie.

ADVERTISEMENT

La munte sunt prognozate ninsori, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare în nord-est şi est, precum şi pe crestele montane. De asemenea, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 10 şi 20 de grade, iar cele minime între 5 și 6 grade. Spre dimineaţă, izolat pot apărea condiții de brumă.

În Bucureşti ne așteaptă vreme mai rece decât în mod normal, iar cerul va avea înnorări, cu o probabilitate mare ca trecător să plouă slab. Vântul va sufla slab şi moderat, în timp ce temperatura maximă va fi cuprinsă între 15 și 16 grade, iar cea minimă se va situa între 3 și 5 grade Celsius, cu scăderi mai accentuate în zona preorăşenească. Procesul de răcire a vremii va continua și în următoarele zile, când probabilitatea de apariţie a ploilor se anunță din ce în ce mai ridicată.

ADVERTISEMENT

Până atunci, însă, ziua de sâmbătă ne aduce vreme frumoasă și deosebit de caldă în majoritatea regiunilor țării, iar cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în nordul, centrul şi estul ţării precum şi în zonele montane şi submontane, unde cu o probabilitate mai mare în prima parte a intervalului pe suprafeţe restrânse va ploua.

Ploile vor avea şi caracter de aversă şi posibil vor fi însoţite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări ziua la munte şi pe arii restrânse în sud-est, iar de scurtă durată şi asociate ploilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 14 şi 27 de grade, cu cele mai ridicate valori în Oltenia, iar cele minime între 0 şi 13 grade Celsius.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!