News

Cum va fi vremea în România în luna iunie. Când vine cu adevărat vara în țara noastră

29.05.2020 | 09:47
Cum va fi vremea in Romania in luna iunie Cand vine cu adevarat vara in tara noastra
Începând de săptămâna viitoare vom intra calendaristic în lunile de vară, dar vremea bună se va lasă așteptată în România, astfel că luna iunie începe cu temperaturi sub normal
ADVERTISEMENT

Începând de săptămâna viitoare vom intra calendaristic în lunile de vară, dar vremea bună se va lasă așteptată în România, astfel că luna iunie începe cu temperaturi sub normal.

Cum va fi vremea în România în luna iunie

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat prognoza meteo pentru perioada 1 iunie – 29 iunie 2020, iar țara noastră se pregătește încet de temperaturile ridicate ale verii.

ADVERTISEMENT

În săptămâna 1-8 iunie, valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice acestei
perioade, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile nord-estice.

Regimul pluviometric estimat pentru această săptămână va fi deficitar în cea mai mare parte a țării. Excepție va face sud-estul țării, unde cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale ale perioadei.

ADVERTISEMENT

Iunie vine cu temperaturi normale în partea a doua

Temperatura aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru intervalul 8-15 iunie, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi excedentare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în jumătatea nord-vestică a acesteia.

În săptămâna 15-22 iunie, temperaturile medii ale aerului vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric se va situa în jurul celui specific pentru această săptămână, în toate regiunile.

ADVERTISEMENT

Mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele normale pentru perioada 22-29 iunie, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână vor fi deficitare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zonele intracarpatice.

O alertă meteo de la ANM a intrat în vigoare în cursul zilei de miercuri și se va întinde până la finalul lunii mai. Vor fi ploi abundente, grindină și vijelii până duminică la ora 23:00.

ADVERTISEMENT

În urmă cu câteva zile, orașele Turda și Câmpia Turzii s-a abătut o rupere de nori și o grindină care a făcut prăpăd în câteva minute. În doar câteva minute torul a fost acoperit cu un strat consistent de gheață, aceasta căpătând consistența zăpezii topite, într-un strat gros, pe șosea și pe trotuare.

ADVERTISEMENT