News

Cum va fi vremea în România în următoarele 4 săptămâni. Când se va răci și ce prognoze avem pentru luna mai

19.04.2020 | 18:47
Cum va fi vremea in Romania in urmatoarele 4 saptamani Cand se va raci si ce prognoze avem pentru luna mai
ADVERTISEMENT

Administraţia Naţională de Meteorologie a anunțat cum va fi vremea în România în următoarele 4 săptămâni, după ce a avertizat că următoarele două zile va exista o răcire semnificativă.

Cum va fi vremea în România în următoarele 4 săptămâni

Conform Antena 1, în următoarele 4 săptămâni România va fi ocolită de vremea rea, iar temperaturile se vor păstra în normalul perioadei, cu excepția primei săptămâni de după Paște.

ADVERTISEMENT

În săptămâna 20 – 27 aprilie, valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această perioadă în toate regiunile, dar mai ales în jumătatea nordică a ţării.

Regimul pluviometric va fi deficitar în toată ţara, dar mai ales în regiunile intracarpatice, vestice, nord-vestice şi în zona montană aferentă.

ADVERTISEMENT

Luna mai vine cu temperaturi normale pentru acea perioadă

Temperatura aerului va avea valori mai coborâte decât cele normale în săptămâna 27 aprilie – 4 mai, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în zonele montane.

Cantităţile de precipitaţii estimate pentru acest interval vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă în toată ţara, cu posibilitatea unui uşor excedent în regiunile sud-vestice.

ADVERTISEMENT

În săptămâna 4 – 11 mai, temperaturile medii ale aerului vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, posibil uşor mai ridicate, local în vest şi nord-vest.

Regimul pluviometric estimat pentru această săptămână va fi deficitar la nivelul întregii ţări, deficit ce va fi mai accentuat, local, în regiunile intracarpatice, la munte şi în nord-est.

ADVERTISEMENT

În săptămâna 11 – 18 mai, mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această perioadă, în toate regiunile. Cantităţile de precipitaţii se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval, la nivelul întregii ţări.

România va înregistra o schimbare radicală a vremii în următoarele două zile, iar valul de aer rece aduce fenomene extreme şi brumă.

ADVERTISEMENT