News

Cum va fi vremea în săptămâna 25 – 31 martie. Meteorologii anunță o răcire accentuată și fluctuații mari de temperatură

24.03.2019 | 16:39
Cum va fi vremea in saptamana 25  31 martie Meteorologii anunta o racire accentuata si fluctuatii mari de temperatura

Meteorologii au emis prognoza pentru săptămâna 25 – 31 martie 2019. Experții vin cu vești proaste, schimbări radicale și fluctuții de temperatură. Astfel, dacă săptămâna aceasta gradele din termometre au fost favorabile, de mâine încolo ne putem aștepta la ploi, lapoviță și chiar și ninsoare la munte. Schimbarea vremii se va produce de marți, când vom avea parte și de temperaturi negative noaptea.

Vremea în săptămâna 25 – 31 martie 2019. Meteorologii anunță o răcire accentuată și fluctuații mari de temperatură

Până atunci însă, ne mai putem bucura de plimbări lungi, căci soarele va mai sta puțin pe cer. Temperaturile vor fi mai mari decât normalul termic al perioadei, cerul va fi variabil și temporar noros. Local se vor semnala precipitații slabe sub formă de ploaie în zonele joase și mixte, temporar sub forma de ninsoare la peste 1800 metri.

De asemenea, vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare care vor depăși 50-60 kilometri pe oră, în zonele de creastă. Mai mult, local se va semnala ceața. „Peste 1800 m: temperaturi minime: -6 la -2 gr.C; temperaturi maxime: -1 la 4 gr.C. Sub 1800 m: temperaturi minime: -2 la 3 gr.C; temperaturi maxime: 4 la 10 gr.C ”, informează meteoromania.ro. 

Cum va fi vremea în săptămâna 25 - 31 martie. Meteorologii anunță o răcire accentuată și fluctuații mari de temperatură
Meteorologii anunță o răcire accentuată și fluctuații mari de temperatură

Vremea în toate regiunile

În Banat, temperaturile vor fi normale perioadei în care ne aflăm, în timpul zilei, însă nopțile vor avea același parcurs, pornind de la 6…8 grade Celsius, temperaturi care scad spre valori medii de 0…2 grade Celsius.

În Crișana, temperaturile minime vor scădea și ele, astfel că de la medii de 6 grade spre -2…0 cum erau înregistrate până acum, acestea vor scădea semnificativ.

În Transilvania se va remarca o scădere intensă, așa că de la maxime de 20 de grade Celsius, se va ajunge la unele de maximum 8 grade Celsius. De asemenea, se anunță temporar și precipitații în majoritatea zilelor.

În Maramureș se raportează o scădere bruscă în primele nopți ale intervalului, iar de la 4 grade Celsius se va ajunge la -2. După această modificare vor apărea ușoare variații între -2 și 2 grade Celsius.

În Moldova se anunță o medie a temperaturilor pe timp de noapte între 0 și 4 grade Celsius, cu fluctuații, iar spre finalul intervalului, se vor menține temperaturi scăzute, cu valori curprinse între -2 și 0 grade Celsius.

În Dobrogea se vor semnala temporar precipitații slabe cantitativ. Temperaturile încep să scadă, iar maximele vor avea valori care se vor situa în medie între 8 și 10 grade Celsius.

În Muntenia se anunță, de asemenea, o perioadă bulversantă, însă nu atât de mare precum în celelalte regiuni. După ce ne-am bucurat de mult soare și vreme favorabilă, acum muntenii vor avea parte de temperaturi apropiate de cele normale perioadei, care nu vor varia semnificativ.

În Oltenia, mediile minimelor vor fi ridicate, apoi vor scădea ușor, iar până la finalul intervalului media temperaturilor, în timpul nopții, se va situa între 0 și 2 grade Celsius.

La munte, experții meteo anunță o schimbare semnificativă. Pe lângă lapoviță este posibilă și apariția ninsorii. Valorile medii vor fi mai mici decât săptămâna care abia a trecut, iar cele maxime vor oscila între -2 și 2 grade Celsius, pe timp de seară.