News

Cum va fi vremea în vara anului 2022! Prognoza meteo pentru lunile următoare

Meteorologii au dezvăluit cum va fi vremea în luni de vară care urmează și anunță că vor fi intervale cu vreme caldă și secetoasă, întrerupte, sporadic, de ploi torențiale.
26.06.2022 | 20:02
Cum va fi vremea in vara anului 2022 Prognoza meteo pentru lunile urmatoare
Prognoza meteo pentru lunile din această vară anunță vreme caniculară și ploi torențiale / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Meteorologul Dumitru Baltă a anunțat cum vor fi lunile de vară care urmează, prognoza meteo făcută de el anunțând o vară caldă, secetoasă, dar și ploi torențiale și instabilitate atmosferică.

Prognoza meteo pentru lunile din vara lui 2022

Meteorologul Dumitru Baltă a dezvăluit la România Tv cum arată prognoza meteo pentru următoare luni de vară ale acestui an. Conform declarațiilor lui, vara va fi marcată de perioade se secetă întrerupte de ploi torențiale și de momente de instabilitate atmosferică.

ADVERTISEMENT

”În continuare vom avea intervale cu vreme calda si secetoasă, după care vor fi intervale mai scurte cu ploi cu caracter de aversa, dar de intensitate mare. Așa că toată vara aproape va fi în felul acesta”, a precizat specialistul pentru sursa citată.

De asemenea, a mai spus meteorologul, prognoza meteo anunță că în următoarele zile temperaturile vor crește, iar la sfârșitul săptămânii vremea va deveni chiar caniculară.

ADVERTISEMENT

Cum va fi vremea luni, 27 iunie 2022

Conform prognozei meteo făcute de Dumitru Baltă, luni, 27 iunie 2022, se anunță vreme călduroasă în cea mai mare parte a țării, zona de Vest fiind sub spectrul disconfortului termic. Cu toate acestea, cerul va fi variabil, iar în zonele montane, submontane și în est și sud vor avea loc ploi de scurtă durată și descărcări electrice.

Vântul va sufla slab, cu intensificări în zona Moldovei, în Dobrogea și în zona de est a Munteniei, iar maximele se vor încadra între 28 și 33 de grade Celsius, minimele fiind cuprinse între 9 și 22 de grade.

ADVERTISEMENT

În București, cerul va fi variabil, cu înnorări după prânz, atunci când pot apărea și averse de ploaie, vântul suflând moderat, iar temperatura va avea maxima în jurul a 32 de grade Celsius, iar minima în jur de 17-20 de grade.

Cum va fi vremea marți, 29 iunie 2022

Conform prognozei făcute pentru România TV, vremea va fi călduroasă, chiar caniculară în vestul României. Zona de munte și în regiunile sudice va fi afectată de ploi de scurtă durată și descărcări electrice, iar vântul va sufla slab spre moderat.

ADVERTISEMENT

Temperaturile maxime vor atinge chiar și 35 de grade Celsius, iar minima va fi de 12 grade în zonele depresionare din Transilvania, în restul țării putând însă să ajungă până la 2 de grade.

În București, prognoza meteo anunță vreme călduroasă, cu o minimă de 19 grade și o maximă de 33 de grade Celsius. Vântul va sufla spre moderat, iar cerul va fi variabil, existând însă mica posibilitate a unor averse de ploaie.

Cum va fi vremea miercuri, 28 iunie 2022

Specialistul consultat de sursa citată anunță că miercuri, 29 iunie 2022, vremea va fi caniculară în vestul țării, iar în zonele de câmpie disconfortul termic va fi accentuat. În est, sud-est și la munte vor fi mari șanse să existe averse de ploi și descărcări electrice. Maximele zilei vor ajunge la 36 de grade Celsius.

În București, vremea va fi caniculară după-amiaza, iar temperatura maximă va putea ajunge chiar și la 35 de grade Celsius. Cerul, conform prognozei meteo, va fi variabil și nu sunt excluse ploi scurte.

De joi până sâmbătă, mai anunță meteorologul, valorile termice vor depăși cele obișnuite acestei perioade ale anului, iar plile vor mai apărea doar în zonele montane, dar vor fi de scurtă durată.

ADVERTISEMENT