News

Cum va fi vremea în vara lui 2022 în Europa. Fenomenele așteptate în România. Prognoza specialiștilor

Specialiștii de la AccuWeather au anunțat cum va fi vremea în vara lui 2022 în Europa. Prognoza anunță o evoluție interesantă pentru România. Vom avea parte de mai multe fenomene specifice sezonului cald.
18.05.2022 | 20:01
Cum va fi vremea in vara lui 2022 in Europa Fenomenele asteptate in Romania Prognoza specialistilor
Prognoza meteorologilor pentru vara lui 2022 în Europa. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Vara lui 2021 a fost, conform specialiștilor, cea mai caldă înregistrată până în prezent în Europa. Meteorologii de la AccuWeather au pus la cap toate datele și au emis estimările pentru viitorul sezon estival.

Prognoza meteorologilor pentru vara lui 2022 în Europa

În cursul acestei săptămâni, meteorologii Tyler Roys și Alan Reppert au anunțat ce se va întâmpla în săptămânile și lunile viitoare. Aceștia sunt de părere că vara aceasta ar putea fi mai caldă decât în ​​mod normal pentru cea mai mare parte a continentului.

ADVERTISEMENT

Valuri fierbinți de temperatură se așteaptă pentru locuitorii din Portugalia, Spania și Italia.

”Vara în ansamblu se conturează a fi mai caldă decât în ​​mod normal din Portugalia până în Italia, dar vor fi multe schimbări pe tot parcursul sezonului”, spune Tyler Roys.

Aceste valuri de căldură pot dura o săptămână sau două și pot aduce valori record. Aceste episoade toride vor fi întrerupte de sistemele noroase încărcate cu furtuni, care vor reduce temperaturile și vor aduce șanse mari de precipitații.

ADVERTISEMENT
Prognoza AccuWeather Europa / România 2022

Specialiștii AccuWeather anticipează că riscul de producere al incendiilor de vegetație va apărea în anumite părți din sudul Franței și sudul Germaniei. În aceste zone au căzut foarte puține precipitații în iarna trecută.

O vară caldă se anunță și în Marea Britanie. Prima jumătate a sezonului va aduce cele mai bune șanse ca temperatura din Londra să ajungă la 32 de grade.

ADVERTISEMENT

Vara trecută, mercurul a atins acest punct de referință doar o singură dată. În 2022 ar putea să fie până la 3-4 zile cu astfel de valori.

Cum va fi vremea în România. Călduri, dar și furtuni

Meteorologii anunță un tipar asemănător și pentru zona Balcanilor și a României. Și în această parte a Europei, căldura, care poate aduce valori record, va domina prima jumătate a verii.

ADVERTISEMENT

O schimbare importantă ar putea apărea în a doua jumătate a sezonului

”Vor fi perioade în care căldura poate fi intensă. Atunci când aceasta se va ameliora, în scenă vor putea apărea furtunile”, a spus același Roys.

La fel ca în vara trecută, orașele din Balcani se pot aștepta la mai multe zile cu 32 sau mai multe grade Celsius în termometre.

În 2021, Bucureștiul, a raportat 35 de zile în care temperatura a atins sau depășit 32 de grade, mai mare decât media de 24 de zile.

Pentru acest an, meteorologii AccuWeather preconizează că temperatura va ajunge sau depăși 32 grade într-o perioadă de 31 până la 38 de zile.

Furtunile așteptate în această parte a continentului ar putea reduce din efectele secetei accentuate apărute în ultimele luni.

ADVERTISEMENT