News

Cum va fi vremea în weekend. ANM a actualizat prognoza meteo

29.08.2019 | 16:14
Cum va fi vremea in weekend ANM a actualizat prognoza meteo

Administrația  Națională de Meteorologie a actualizat prognoza meteo. Vremea în weekend va fi una plăcută, caldă, în majoritatea regiunilor țării. Canicula se va menține în zilele de vineri și sâmbătă în regiunile de câmpie, atât în Câmpia de Vest și în Câmpia Bărăganului. Indicele temperatură-umezeală va depăși în multe zone pragul critic de 80 de unități.

Vremea în weekend (30 august – 1 septembrie 2019). Unde va fi cel mai cald

Cerul va fi variabil în special vineri și sâmbătă, iar în zonele de deal și de munte, în special în Transilvania, sunt așteptate ploi. Canicula se va menține izolat în ziua de sâmbătă, 31 august. Vântul va sufla slab și moderat, iar pe litoral apar norii de ploaie spre lăsarea serii. Temperaturile vor fi ceva mai scăzute în estul Transilvaniei, nordul și centrul Moldovei.

Duminică, 1 septembrie, vremea se va manifesta cu căldură în cea mai mare parte a țării. Aversele și descărcările electrice se vor intensifica în zonele de deal, podiș și munte, în special de-a lungul arcului Carpaților Meridionali. Maxima zilei de duminică va fi de 34-35 de grade Celsius la umbră. Aceste temperaturi se vor înregistra în Muntenia și Banat.

vremea în weekend
Mâine, vremea va fi plăcută în toată țara. Sursa foto: meteoromânia.ro

33 de grade în Oltenia în acest weekend. Cum va fi vremea la munte și la mare

În București, temperaturile vor fi cuprinse în acest weekend între 14 și 34 de grade Celsius. Cerul va fi senin în Capitală sâmbătă și duminică. Vor fi 32 de grade Celsius la umbră, iar vremea va fi numai bună pentru plimbări prin parcurile bucureștene. Nici vorbă de nori. Abia de luni, 2 septembrie, cresc șansele de ploaie după amiaza.

La mare, cea mai călduroasă zi va fi cea de vineri, 30 august 2019. Sâmbătă se vor înregistra 26 de grade Celsius pe litoralul românesc, iar duminică 27, cu un grad mai mult. Zile mai noroase se anunță, în schimb, pentru stațiunile montane. 25 de grade este maxima medie care se va înregistra pe Valea Prahovei în acest weekend. Ploile apar, cu precădere, seara.

În Transilvania și Banat, temperaturile vor fi cuprinse în aceste zile între 30 și 34 de grade Celsius. În Moldova, maxima care se va atinge în acest weekend va fi de 31 de grade, iar în Oltenia maxima va fi de 33 de grade.