News

Cum va fi vremea în weekend. ANM a emis o informare meteo de furtuni pentru 18 și 19 mai

17.05.2019 | 10:07
Cum va fi vremea in weekend ANM a emis o informare meteo de furtuni pentru 18 si 19 mai

Weekend-ul acesta, vremea continuă să fie instabilă. Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare intrată deja în vigoare în cursul zilei de joi, 16 mai, la ora 10:00. Vorbim despre un cod galben de furtuni și ploi torențiale, în  cea mai mare parte a țării.

Cum va fi vremea în acest sfârșit de săptămână

Din păcate, instabilitatea este cuvântul de ordin în următoarele zile. Avertizarea meteorologilor va rămâne valabilă până în dimineața zilei de 19 mai, la ora 10:00, interval în care vom avea parte de averse cu caracter torențial.

Mai mult decât atât, în cea mai mare parte a teritoriului sunt semnalate descărcări electrice, dar și intensificări de scurtă durată ale vîntului, vijelie și izolat condiții favorabile grindinei.  Cantitățile de apă vor depăși, în intervale scurte de timp pragul de  15…25 l/mp, pe arii restrânse putând ajunge chiar la 35…40 l/mp.

Un nou cod galben de furtuni, valabil pentru acest weekend. Sursa foto:stirileprotv.ro
Un nou cod galben de furtuni, valabil pentru acest weekend. Sursa foto:stirileprotv.ro

Încă un weekend cu vreme rea

Vremea instabilă nu va ocoli nici Bucureștiul. În Capitală  se vor semnala averse, descărcări electrice,dar și intensificări ale vântului. Vremea rea va continua până în ultima zi de weekend,timp în care cantitățile de apă vor fi 15-20l/mp, izolat putând atinge valoarea de 25l/mp.

În ceea ce privește valorile termice, acestea se vor situa în jurul pragului maxim de 24-25 de grade, depășind astfel normalul acestei perioade. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între 12 și 14 grade Celsius.

Până atunci însă, ziua de vineri ne aduce vreme frumoasă, cu cer parțial noros în cea mai mare parte a teritoriului. În Capitală, temperaturile vor fi cuprinse între 14 și 24 grade Celsius, vântul va sufla moderat, cu o viteză de 11 km/h însă nu este exclus să avem parte de unele reprize de ploaie, spre seară.

Și în restul țării, valorile termice vor depăși pragul normal pentru intervalul în care ne aflăm, ajungând până la 25-26 de grade Celsius, în timp ce minimile se situează între 16 și 19 grade Celsius, cu slabe șanse să avem parte de precipitații.