News

Cum va fi vremea în weekend-ul 17 – 18 aprilie. Vești proaste de la ANM pentru unele zone 

17.04.2021 | 18:35
Cum va fi vremea in weekendul 17  18 aprilie Vesti proaste de la ANM pentru unele zone
ADVERTISEMENT

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), în weekend-ul 17 – 18 aprilie, vremea va fi una destul de capricioasă, cu multe precipitații și temperaturi sub norma datei din calendar.

Singura parte bună a prognozei vine pentru agricultori: nu vor fi mai fi valori negative și nici brumă în zonele joase. În schimb, ploile vor fi prezente în cea mai mare parte a țării.

ADVERTISEMENT

ANM anunță cum va fi vremea în weekend-ul 17 – 18 aprilie

Frontul de aer rece sosit în România la mijlocul săptămânii în curs se va menține. Nu vom mai avea temperaturi negative, însă nici unele spectaculoase care să caracterizeze data în care ne aflăm.

Specialiștii ANM anunță că vremea răcoroasă va fi însoțită și de precipitații. De această dată, numai la munte vorbim de lapovițe și ninsori.

ADVERTISEMENT

”Această masă de aer rece se va menţine şi în următoarele două zile, astfel că temperaturile vor fi modeste. Temperaturile minime vor fi pozitive în aproape toată ţara. Sisteme noroase vor traversa teritoriul ţării noastre şi vor determina apariţia ploilor în majorittatea regiunilor.

Este foarte probabil ca aceste ploi să determine şi cantităţi mai importante de apă, iar în zonele montane vom mai întâlni precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare”, a anunţat Elena Mateescu, meterolog ANM, conform Antena 3.

ADVERTISEMENT

Cum va fi vremea duminică

După ce sâmbătă am avut o oarecare ameliorare, vremea va fi în general închisă duminică în cea mai mare parte a țării cu mult mai rece decât în mod normal pentru această perioadă.  Valorile maxime se vor încadra între 6 şi 15 grade, iar cele minime se vor situa între 0 şi 7 grade.

Temporar, cu precădere pe parcursul zilei, va ploua în toate regiunile, iar la munte se vor semnala precipitații mixte. Izolat, cantitățile de apă vor depăși prin cumulare 15 l/mp.

ADVERTISEMENT

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele montane precum şi local în sud-vestul, sudul şi centrul teritoriului. Presiunea atmosferică nu va avea variații semnificative.

În ce zone din țară va ploua în aceste zile

Meteorologii anunță că va ploua în Banat, Oltenia, local în Crișana şi Muntenia, pe arii restrânse în Transilvania şi Dobrogea, iar în celelalte regiuni doar cu totul izolat.

La munte, cu precădere în zona Carpaţilor Meridionali, se vor semnala precipitații mixte. Pe spaţii mici, prin cumulare, cantitățile de apă vor depăși 10…15 l/mp.

Vântul va sufla slab şi moderat, trecător cu unele intensificãri în zona montană înaltă şi în sudul Banatului. Izolat vor fi condiţii de ceață.

ADVERTISEMENT
Tags: