News

Cum va fi vremea la toamnă și la iarnă. Ce avertizează meteorologii și ce fenomene ne așteaptă

04.07.2019 | 16:00
Cum va fi vremea la toamna si la iarna Ce avertizeaza meteorologii si ce fenomene ne asteapta

Anul 2019 continuă sub pericolul fenomenelor extreme, iar specialiștii au anunțat deja cum va fi vremea la toamnă și la iarnă. Meteorologii spun că vom avea parte de surprize uriașe din punct de vedere termic în special după luna noiembrie. Conform datelor furnizate de Administrația Națională de Meteorologie, toamna va fi una secetoasă.

Cum va fi vremea la toamnă și la iarnă: Fenomenele care ne preocupă

Temperaturiile medii vor crește în următoarele luni, deci cel mai probabil vom avea o vară prelungită până la jumătatea lunii octombrie. Meteorologii vorbesc despre reducerea celor patru anotimpuri la doar două: vară și o combinație între toamnă și iarnă. Vestea bună este că sezonul estival s-ar putea prelungi, mai ales că de la an la an vara câștigă tot mai multe zile.

Vortexurile polare vor continua să schimbe clima din România, iar iarna 2019-2020 nu va fi una de neglijat. Meteorologii se așteaptă la ninsori severe, însă, până la vremea rea specifică iernii care ar putea debuta din decembrie, chiar de la începutul lunii, vom trece prin toamnă secetoasă.

Iarna ar putea debuta mai repede și ține mai mult. Sursa foto: Video Books

Anotimpurile s-au decalat, iar vara se prelungește până în octombrie

Cantitățile de precipitații vor fi mai puține în perioada septembrie-noiembrie, iar asta nu e o veste tocmai bună pentru agricultori. Conform estimărilor făcute de meteorologi, luna septembrie va avea temperaturi specifice începutului de august, iar luna octombrie se va manifesta în primele două săptămâni precum începutul unei luni normale de septembrie. Asta arată clar că anotimpurile s-au decalat din cauza încălzirii globale.

Aerul rece polar va coborî tot mai des în țara noastră, fapt pentru care putem vorbi despre ierni extrem de agresive, cu zile geroase și viscol siberian. Anul acesta, iarna ar putea începe chiar din luna noiembrie, iar cele mai severe episoade de viscol și ninsori sunt prevăzute pentru perioada ianuarie-februarie sau chiar începutul lunii martie 2020.