News

Cum va fi vremea mâine, sâmbătă, 25 martie 2023. Schimbare totală. Apar temperaturi de îngheţ şi fulgi de zăpadă

Vremea aduce sâmbătă un front atmosferic rece care va traversa România. În anumite zone vor apărea chiar fulgi de zăpadă
24.03.2023 | 08:05
Cum va fi vremea maine sambata 25 martie 2023 Schimbare totala Apar temperaturi de inghet si fulgi de zapada
Un val de aer rece va traversa România Sursa foto: hepta
ADVERTISEMENT

Primul val de căldură al primăverii se apropie de final, iar un front atmosferic rece va aduce o răcire considerabilă a vremii în toată țara și, pe alocuri, vor fi semnalate ninsori.

Cum va fi vremea mâine, sâmbătă, 25 martie 2023

Totuși, în acest weekend ne vom bucura de o vreme călduroasă de primăvară, cu maxime de peste 20 de grade în multe zone din țară. În unele regiuni se vor semnala ploi locale. Meteorologii spun însă că, la începutul săptămânii viitoare, vremea se va răci considerabil în toată țara.

ADVERTISEMENT

Elena Mateescu, directorul general al Administrației Național de Meteorologie, spune că, în unele zone din țară, temperaturile pot coborî săptămâna viitoare, sub pragul de îngheț.

„Dacă vorbim la acest sfârșit de săptămână de temperaturi care se vor apropia de 20-21 de grade, trebuie să luăm în considerare sfârșitul lunii martie care pare să aducă o vreme mai rece decât în mod obișnuit, cel puțin în zona montană înaltă, unde este posibil să vorbim despre ninsori la altitudini mai mari, acolo unde precipitațiile vor fi predominant sub formă de ninsoare, dar și în zonele mai joase din jumătatea nordică unde este posibil să vorbim despre precipitații mixte.

ADVERTISEMENT

Așadar, iată că jocul între perioadele mai calde și perioadele mai reci în funcție de contextul maselor de aer predominante încă rămâne de interes în cea mai capricioasă lună a primăverii, așa cum este luna martie” , a explicat Elena Mateescu pentru DCNews.

Apar temperaturi de îngheţ şi fulgi de zăpadă

Directorul ANM a mai explicat care sunt zonele care se vor confrunta cu temperaturi ușor sub pragul de îngheț, dar și în ce regiuni vom mai avea parte de temperaturi între 10 și 20 de grade.

ADVERTISEMENT

”Este posibil să vorbim și despre temperaturi ușor sub pragul de îngheț, în special în zonele depresionare din estul Transilvaniei, la debutul săptămânii viitoare, când menționam deja, vom avea o răcire semnificativă în special în zonele din jumătatea nordică a țării, în timp ce în cele sudice la nivelul maximelor încă mai contăm pe cel puțin 10-20 de grade”, a precizat Elena Mateescu.

Aceasta a mai spus și că, cel puțin deocamdată, nu scăpăm de necesitatea de a ne încălzi locuințele, mai ales pe timp de noapte, întrucât minimele nocturne vor coborî destul de mult, în special săptămâna viitoare.

ADVERTISEMENT

”Cu siguranță temperaturile pe timp de noapte vor fi specifice datei din calendar, chiar dacă înregistrăm temperaturi în jurul a 8-19 grade cel puțin în Capitală, cea mai caldă zi în București este posibil să o avem la acest final de săptămână cu 22-23 de grade, ceea ce reprezintă o vreme deosebit de caldă, cu peste 8-9 grade mai mult peste media specifică datei din calendar.

Săptămâna viitoare răcirea va fi una accentuată. Vom vorbi despre temperaturi care și pe parcursul nopților, și în Capitală, să coboare la 4-5 grade, iar maximele nu vor fi mai mari de 10-12 grade”, a mai explicat directorul ANM.

ADVERTISEMENT