News

Cum va fi vremea miercuri, 11 august. Caniculă și ploi de scurtă durată

Vremea rămâne călduroasă în întreaga țară, însă miercuri seară este posibilă apariția unor furtuni de scurtă durată.
10.08.2021 | 22:36
Cum va fi vremea miercuri 11 august Canicula si ploi de scurta durata
ADVERTISEMENT

În cursul noții de marți spre miercuri, cerul va fi în general senin, fiind posibile ploi de scurtă durată, cu fulgere și intensificări ale vântului doar izolat, în sudul țării și la munte. Minimele vor fi cuprinse între 12 și 22 de grade, iar în depresiunile din estul Transilvaniei pot ajunge la 9 grade, transmite observatornews.ro.

Miercuri, vremea va fi călduroasă, devenind caniculară în zone din Oltenia, Banat și Muntenia. Cerul va fi variabil, cu înnorări accentuate în extremitatea nordică a țării și la munte, cu averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi, sporadic, grindină şi vijelii. Fenomene de acest tip pot apărea și în sud, dar mult mai rar.

ADVERTISEMENT

Temperaturile maxime de miercuri vor varia de la 28 de grade în Moldova de nord până la 36-37 de grade în sudul Olteniei.

Vremea în București

În Capitală vremea rămâne foarte călduroasă, cu temperaturi care pot atinge 33-34 de grade. Există posibilitatea unor înnorări temporare după orele amiezii, urmate ploi de scurtă durată, descărcări electrice şi unele intensificări ale vântului.

ADVERTISEMENT

Vremea la mare

Turiștii de la mare se vor bucura de o vreme frumoasă cu temperaturi maxime de 28-31 de grade și minime între 20 și 22 de grade. Vântul va sufla slab sau moderat, iar apa mării va avea temperaturi de 24-26 de grade.

Vremea la munte

Posibilitatea apariției de averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului este mai mare în Carpații Orientali. Ploile pot avea caracter torențial și este posibilă și apariția grindinei. Aceste fenomene își vor face apariția după-amiaza și seara.

ADVERTISEMENT
Tags: