News

Cum va fi vremea până în luna iunie. Specialiștii ANM au spus când cresc temperaturile

09.05.2019 | 12:10
Cum va fi vremea pana in luna iunie Specialistii ANM au spus cand cresc temperaturile
ADVERTISEMENT

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie(ANM) au anunțat cum va fi vremea până în luna iunie. Din nefericire, veștile nu sunt foarte bune, căci meteorologii susțin că nu scăpăm de ploi. În general, vremea va fi capricioasă.

Specialiștii ANM au spus cum va fi vremea până în luna iunie și când cresc temperaturile

În intervalul 6 – 13 mai, valorile termice vor fi mai coborâte decât cele normale perioadei în care ne aflăm, cu o abatere negativă mai accentuată în regiunile intracarpatice și la munte. Cât despre averse, specialiștii meteo informează că vor fi peste nivelul normal al perioadei, în special în centru, estul și nordul teritoriului. În intervalul 13-20 mai, gradele din termometre vor fi în continuare mai mici decât în mod normal în cea mai mare parte a României, dar în special în regiunile vestice și sud-vestice.

ADVERTISEMENT

De menționat este că se anunță averse mai multe decât normalul perioadei, îndeosebi în regiunile extracarpatice, dar și la munte. În săptămâna 20-27 mai, meteorologii ANM aduc vești bune! Temperaturile revin la valorile normale pentru această perioadă. De altfel, nici averse nu se mai anunță peste măsură. În intervalul 13-19 mai, la munte, temperaturile vor oscila în medie între 6 și 10 grade Celsius, iar în ultima zi a intervalului, 19 mai, vor tinde spre 12 grade Celsius.

Cum va fi vremea până în luna iunie. Specialiștii ANM au spus când cresc temperaturile
Specialiștii ANM au spus când cresc temperaturile
Sursa foto: pixabay.com

Prognoza meteo 9 mai 2019

Minimele vor fi cuprinse, în medie, între 1 și 3 grade Celsius, exceptând unele nopți, când media lor se va situa sub pragul de îngheț spre -3…-1 grad. Temporar va ploua în cea mai mare a intervalului. În perioada 12-14 mai se vor semnala precipitații moderate cantitativ. Astăzi, 9 mai, vremea se va încălzi. Cerul va fi variabil, temperar noros, iar izolat se pot semnala precipitații mixte slabe. Vântul va sufla moderat și slab, cu intensificări temporare din sector nord-vestic ce pot atinge chiar și 50 de kilometri pe oră pe creste. De asemenea, pe arii restrânse se va semnala ceața.

ADVERTISEMENT